Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Εφτιαξαν νέα συνδικαλιστική παράταξη -Βάζουν στόχο τη ΓΣΕΕ

Από το iefimerida.gr
Στρέφοντας τα πυρά στην υπάρχουσα δομή της ΓΣΕΕ και με στόχο την ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματας ιδρύθηκε η παράταξη «Ενότητα - Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής».

Στη νέα αυτή παράταξη που δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδράμει με προτάσεις και δράσεις συμμετέχουν μια σειρά σωματείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και Εργατικών Κέντρων, με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα που ο οποίος όπως τονίζουν έχει χτυπηθεί συστηματικά αλλά και τις ΔΕΚΟ.

Παράλληλα θέτουν ως στόχο τις επόμενες εκλογές καθώς όπως αναφέρουν η σημερινή ηγεσία είναι απαξιωμένη και απομακρυσμένη από τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, με απόσταση από τα όσα συμβαίνουν στον ιδιωτικό τομέα και με άρνηση εκσυγχρονισμού

Ολόκληρη η ιδρυτική διακήρυξη:


«Σήμερα συγκροτήθηκε σε σώμα και ξεκινάει τη δράση της μια νέα μεγάλη συνδικαλιστική παράταξη. Μια συνδικαλιστική παράταξη που λειτουργεί χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και που έχει στόχο να αλλάξει τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας. Θέλουμε να εδραιώσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό μοντέλο που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη στα πλαίσια μιας σύγχρονης, ελεύθερης, ευρωπαϊκής δομής.

Βασικά χαρακτηριστικά μας είναι η εσωτερική δημοκρατική λειτουργία, η διαφάνεια,  η αξιοπρέπεια που είναι οι βασικές αρχές για την προστασία των ατομικών ελευθεριών μέσα σε ένα ελεύθερο οικονομικό τοπίο που θα εξασφαλίζει ευημερία για τους εργαζόμενους. Για μας ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα, όχι υποχρέωση, και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση είναι αυτονόητο.

Δημιουργήσαμε ένα δημοκρατικό, κοινωνικό, μεταρρυθμιστικό σχήμα που στηρίζεται στην σύγχρονη αντίληψη συνδικαλιστικής έκφρασης μακριά από ακραίες μορφές που στηρίζονται στον λαϊκισμό και στην αδιαλλαξία που ενώ εμφανίζονται έτσι στο προσκήνιο, υποκλίνονται με υποτέλεια σε κόμματα και εργοδότες στο παρασκήνιο.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ-δύναμη ευθύνης και προοπτικής» στηρίζει απόλυτα τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών μέσα σε ένα πλαίσιο διαλόγου, αξιοπιστίας και υπεύθυνης διεκδίκησης. Οικοδομούμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό μοντέλο συνδικαλιστικής δράσης με στόχο την πραγματική εξυπηρέτηση των επαγγελματικών συμφερόντων των εργαζομένων. Είναι η ώρα για μια νέα αρχή που δεν θα μείνει στις διαπιστώσεις, στην καταγγελία,  τον αφορισμό και την απόκρυψη της αληθινής κατάστασης που βιώνουμε αλλά θα βασίζεται σε προτάσεις και θέσεις οικοδομώντας έτσι ένα σύγχρονο συνδικαλιστικό μοντέλο με τη δημιουργία νέων θεσμών που βασίζονται στο σήμερα και προσδιορίζουν το μέλλον. Η παράταξή μας απορρίπτει την κάθετη εκπροσώπηση και την άνωθεν επιβολή των αρχών μας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο (σωματείο) και δευτεροβάθμιο επίπεδο (ομοσπονδίες).

Συναντιόμαστε, μέσα από την ανεξαρτησία μας, σε ένα τρίτο επίπεδο όπου με τη συμμετοχή μας στο ανώτατο συνδικαλιστικό επίπεδο με ενιαία έκφραση και συγκλίσεις έχουμε στόχο να αλλάξουμε συνολικά το σημερινό συνδικαλιστικό κατεστημένο. Δεν έχουμε αγκυλώσεις, εμμονές, ιδεοληψίες, τάσεις επιβολής στη συνείδηση των εργαζομένων με οράματα του παρελθόντος που μας έφεραν στη σημερινή στασιμοχρεοκοπία.

Οικοδομούμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό μοντέλο δράσης και για το σκοπό αυτό θα συνδεθούμε με ομάδες εργαζομένων στην Ευρώπη. Δεν φοβόμαστε να προτείνουμε μεγάλες αλλαγές στη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν δεχόμαστε οι συνδικαλιστικές ενώσεις να λειτουργούν και να εκπροσωπούνται σε ανώτατο επίπεδο από συνταξιούχους!!! συνδικαλιστές. Είμαστε έτοιμοι με τις δικές μας θέσεις και προτάσεις να παρέμβουμε στον όποιο διάλογο γίνει στα πλαίσια εκσυγχρονισμού των νόμων που αφορούν τα δικαιώματά μας.

Δεν δεχόμαστε να συμμετέχουμε ως απαθείς θεατές στο έργο της πλήρους ισοπέδωσης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και να δεχόμαστε να παίρνουμε ένα φιλοδώρημα πολύ μικρότερο, ιδίως για τις νέες γενιές, σε σχέση με αυτά που εισφέρουμε. Αυτό το ληστρικό κρατικό ισοπεδωτικό μοντέλο σοβιετικής έμπνευσης πρέπει να αντικατασταθεί μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης και καθιέρωση τριών πυλώνων ασφάλισης. Ακόμη και στο επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής μας κάλυψης η κατάσταση είναι εφιαλτική και οφείλουμε να πάρουμε θέση.

Σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα υγείας η στοιχειώδης κοινωνική υποχρέωση της πολιτείας για πρόσβαση στην αξιοπρεπή περίθαλψη ερμηνεύεται με την ισοπέδωση και υποβάθμιση όλων των παροχών κοινωνικών ομάδων που εισφέρουν πολλά χωρίς να απολαμβάνουν τίποτα. Αυτή η ψευδεπίγραφη μορφή αλληλεγγύης οδηγεί τους πάντες στον απόλυτο εξευτελισμό. Κοινωνική πολιτική με χρήματα άλλων γίνεται σε άλλα καθεστώτα».

Τα ιδρυτικά μέλη:

ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ,  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΠΕ  ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΣΕΕ
                                                                 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΩΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ
                                                             

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΡΟΥΜΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ

ΣΥΜΕΩΝ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΣ, ΟΙΚ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΚΕ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥΡΛΗΣ, ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΙΔΑΣ, ΑΝΑΠΛ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΡΙΑΡΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ      ΥΠ. ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΚΑ
                                                                   
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΔΑΠ     ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ , ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΛΑΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
                                                                        ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
                                                                        ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΚΑΛΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΛΑΡΚΟ

ΗΛΙΑΣ   ΤΣΑΛΑΣ, ΟΙΚΟΝ.ΥΠΕΥΘ.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡΙΒΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΗΛΠΑΠ ΣΤΟ ΕΚΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΝΟΣ, πρ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓ.ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ (ΟΣΥ)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΣΚΙΝΙΔΗΣ, πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΡΑΜ (ΣΤΑΣΥ)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
                                                                        ΜΕΛΟΣ ΕΕ ΓΣΕΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου