Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ελληνικά Πετρέλαια: Αποδεχόμαστε τους όρους του Π.Σ.

Από το corfupress.com
Αποδεκτούς χαρακτηρίζουν στελέχη της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια τους όρους που έθεσε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι οποίοι οδήγησαν στην απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα πετρέλαια στο Ιόνιο.

Με non paper που δόθηκε στη δημοσιότητα, σχολιάζουν τα πέντε σημεία που περιγράφουν τους λόγους για τους οποίους η ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποφάσισε να απορρίψει τη Μ.Π.Ε. για την άντληση υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, κάνοντας λόγο για...
«όρους που έθεσε η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων» και που «είναι απολύτως συμβατοί τόσο με την υπάρχουσα νομοθεσία όσο και με την προς υπογραφή Σύμβαση Μίσθωσης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των αναδόχων εταιρειών».

Ας σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου, γνωμοδότησε αρνητικά για την ΣΜΠΕ «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος».για πέντε λόγους που κρίθηκαν ως σοβαρές ελλείψεις της μελέτης.

Το non paper

Κύκλοι της εταιρίας αναφερόμενοι στην απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων σχολίασαν σχετικά:

Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και οι όροι που έθεσε η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων είναι απολύτως συμβατοί τόσο με την υπάρχουσα νομοθεσία όσο και με την προς υπογραφή Σύμβαση Μίσθωσης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των αναδόχων εταιρειών (θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, τεχνικές μελέτες, δημόσιος έλεγχος των εργασιών, αποζημιώσεων κλπ). Ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές της εταιρείας μας και φυσικά θα διέπουν και τις επενδύσεις για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στη Δ. Ελλάδα.  

Σε αυτό το πλαίσιο ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι πρόσφατες έρευνες μας στον Πατραϊκό που αποτελούν παράδειγμα και για τις επόμενες ερευνητικές εργασίες στο Ιόνιο πέλαγος

Θεωρώντας αποδεκτούς τους όρους του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τα παραπάνω θέματα, η Ελληνικά Πετρέλαια με βάση την διεθνή εμπειρία της θα καταθέσει στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες εποικοδομητικές προτάσεις οι οποίες θα οδηγούν σε οριστικές λύσεις. 

Όλα θα εντάσσονται στην κατεύθυνση της δημιουργικής δημοκρατικής διεξόδου σε όφελος του λαού μας, της απασχόλησης και της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου