Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σαουδική Αραβία: Απετράπη προσπάθεια επίθεσης στο κέντρο παραγωγής πετρελαίου της Aramco

Από το worldenergynews.gr
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας απέτρεψαν  προσπάθεια ανατίναξης  του κέντρου διανομής πετρελαιοειδών στο Jazan, μια επαρχία που συνορεύει με την Υεμένη στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μια βάρκα φορτωμένη με εκρηκτικά εντοπίστηκε σε ένα μικρό νησί στα ύδατα της Υεμένης και αργότερα αναχαιτίστηκε, ανέφερε η Σαουδική Υπηρεσία Τύπου, επικαλούμενη εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με..
το Bloomberg οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσαν ότι θα σταματήσουν τις επιθέσεις των ανταρτών Houthi, οι οποίοι απειλούν ναυτιλιακές διαδρομές στην Ερυθρά Θάλασσα με εκρηκτικές βάρκες και ορυχεία.

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε σύγκρουση με την Υεμένη  από τον Μάρτιο του 2015, επικεφαλής δυνάμεων που πραγματοποιήσαν αεροπορικές επιδρομές και ανέπτυξαν περιορισμένο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων σε μια προσπάθεια εναντίον των σιιτών Houthi ευθυγραμμισμένους με το Ιράν. Από την αρχή του πολέμου, οι Houthi έχουν επιτεθεί με  πυραύλους στο Jazan, όπου η Σαουδική Αραβία παράγει 400.000 βαρέλια το ένα διυλιστήριο.

Στο παρελθόν, η βιομηχανία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ήταν στόχος της Αλ Κάιντα. Οι οπαδοί της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των Σαουδαραβών βετεράνων των πολέμων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ που επέστρεψαν στο βασίλειο, προσπάθησαν να επιτεθούν στο Abqaiq, το μεγαλύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας πετρελαίου στην ανατολική επαρχία, με αυτοκίνητα - βόμβες αυτοκινήτων το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου