Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Καταρχήν συμφωνία για παράταση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου

Από το newmoney.gr
Η παραγωγή μειώνεται... αλλά τα αποθέματα αυξάνονται

Οι αναλυτές πετρελαίου υποστηρίζουν ότι η μείωση της παραγωγής πρέπει να συνεχιστεί. Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο υπ. Ενέργειας του Ομάν, οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Περσικού Κόλπου (Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Η.Α.Ε.)  έφτασαν σε καταρχήν συμφωνία για παράταση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου, ενώ και το Ιράν και η Βενεζουέλα φέρονται να υποστηρίζουν μια τέτοια απόφαση

Κατά τη συνάντησή τους τον επόμενο μήνα, ΟΠΕΚ και Ρωσία θα εξετάσουν την επίπτωση της περικοπής που έχει επιβληθεί στην παραγωγή μαύρου χρυσού, ωστόσο αναμένεται πως θα βρεθούν προ μιας μεγάλης έκπληξης: τα αποθέματα πετρελαίου είναι τώρα ακόμα μεγαλύτερα από την εποχή που αποφάσισαν να μειώσουν την παραγωγή...

Τα αποθέματα έχουν..
μεν αρχίσει να μειώνονται, πλην όμως μέχρι τη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας στη Βιέννη στις 25 Μαΐου, οι ανεπτυγμένες χώρες δεν θα έχουν προλάβει να αντισταθμίσουν τη μεγάλη αύξηση στα αποθέματα που προκάλεσε η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις χώρες του ΟΠΕΚ, ακριβώς πριν την εφαρμογή της απόφασης για τη μείωσή της.

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ εφάρμοσε πλήρως τις αποφάσεις για μείωση της παραγωγής, αυτό αντισταθμίστηκε από την κίνηση των παραγωγών σχιστόλιθου στις ΗΠΑ να αυξήσουν την παραγωγή λόγω της ανόδου των κερδών, σύμφωνα με την Commerzbank.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρυσι μεταξύ ΟΠΕΚ, Ρωσίας και άλλων 10 πετρελαιοπαραγωγών είχε στόχο να αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου, μέσω της μείωσης και τελικά της εξάλειψης του πλεονάσματος που ανερχόταν σε 300 εκατ. βαρέλια σε ορίζοντα πενταετίας – ποσότητα που αντιστοιχεί σε τρεις μέρες της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου