Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΙΕΑ: Αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου το α' τρίμηνο

Από το newmoney.gr
Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά το α' τρίμηνο παρά τη - σχεδόν – πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής μαύρου χρυσού που στόχο είχε τη μείωση του πλεονάσματος, ανέφερε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Πετρελαίου (ΙΕΑ).

Αν και οι μειώσεις που έγιναν από ΟΠΕΚ και Ρωσία από τον Ιανουάριο έφεραν τις παγκόσμιες αγορές «πολύ κοντά στην ισορροπία» και θα έπρεπε να οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση τα αποθέματα κατά το β' τρίμηνο, εντούτοις τα αποθέματα αυξήθηκαν οριακά λόγω της αύξησης της παραγωγής αμέσως πριν την ενεργοποίηση της απόφασης του ΟΠΕΚ.

Παράλληλα, ο Οργανισμός μείωσε..
τις εκτιμήσεις του για την αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση λόγω της χαμηλότερης των προσδοκιών επέκτασης της οικονομίας σε Ινδία και Ρωσία.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια στο αργό διαπραγματεύτηκαν 8 σεντς χαμηλότερα στα 53,03 δολ. το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης. Τα πετρελαϊκά αποθέματα στα 34 κράτη του ΟΠΕΚ αυξήθηκαν κατά 38,5 εκατ. βαρέλια κατά το α' τρίμηνο ανερχόμενα στα 3 δισ. βαρέλια, αντισταθμίζοντας τη μείωση στις αναδυόμενες οικονομίες.

Οσο για τις προβλέψεις του ΙΕΑ για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, μειώθηκαν κατά περίπου 100.000 βαρέλια την ημέρα ή κατά 1,4%, στο 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου