Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ο πετρελαϊκός τομέας της Κούβας προσελκύει ξένες επενδύσεις

Από το naftikachronika.gr
Η Κούβα επιχειρεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις στον πετρελαϊκό της τομέα και ιδιαίτερα στη διύλιση πετρελαίου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας CUPET (Cuba Petróleo Union), το 50% της ζήτησης για πετρέλαιο στην Κούβα καλύπτεται από την εγχώρια παραγωγή. Στόχος είναι να αυξηθεί περαιτέρω το ποσοστό αυτό στο μέλλον.

Προς το παρόν, η CUPET παράγει από τα πετρελαϊκά της κοιτάσματα 4 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανά έτος, η χρήση του οποίου προορίζεται αποκλειστικά για τις καταναλωτικές ανάγκες της χώρας. Μετά την άρση του εμπάργκο από τις ΗΠΑ, η Αβάνα επιδιώκει, συν τοις άλλοις, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για την ενεργειακή της βιομηχανία.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της..
USGS (United States Geological Survey), η Κούβα διαθέτει ανεκμετάλλευτα χερσαία πετρελαϊκά αποθέματα, που αντιστοιχούν σε 4,6 δις βαρέλια αργού πετρελαίου καθώς και 9,8 τρις κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πλέον πρόσφατες ανακαλύψεις πετρελαϊκών κοιτασμάτων έγιναν στη θαλάσσια περιοχή της Κούβας, που βρίσκεται ανατολικά της Αβάνας. Η εταιρεία CUPET αναζητά ξένους επενδυτές, ώστε με την τεχνογνωσία τους να συνεισφέρουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου