Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Συνάντηση Τσίπρα – Λάτση στα σκαριά

Από το news.in.gr
Μια συνάντηση, που αν τελικώς πραγματοποιηθεί, θα προκαλέσει μεγάλη συζήτηση, βρίσκεται στα σκαριά τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια που γίνεται είναι να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Σπύρος Λάτσης, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου. 

Η ατζέντα της συζήτησης, εφόσον γίνει, γνωστή:
η επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, η αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ), αλλά και μια σειρά από επιμέρους θέματα, επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Πρόθεση του πρωθυπουργικού γραφείου είναι η περίπτωση του Ελληνικού να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό. Νωρίτερα σήμερα το in.gr δημοσίευσε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που έχει ήδη ετοιμασθεί, προκειμένου η επένδυση να μπει στην τελική της ευθεία, μετά από χρόνια καθυστερήσεων. Όλα δείχνουν ότι τόσο τα αρχαιολογικά εμπόδια, όσο κι αυτό του ύψους των κτιρίων που θα χτισθούν στην έκταση που θα αξιοποιηθεί, ξεπερνιούνται.

Σε ό,τι αφορά στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, η σχετική πρόθεση είναι εκπεφρασμένη και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσληψη των δύο συμβούλων για το project. Πρόκειται για την Goldman Sachs και την Εθνική Τράπεζα. 

Αν όλα πάνε καλά, η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.
Οι δύο άντρες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν κι άλλα θέματα, καθώς τα μέτωπα είναι πολλά και ανοικτά. Μένει, ωστόσο, το ραντεβού να οριστικοποιηθεί. 

Η σχετική πρόθεση, πάντως, υπάρχει και από τις δύο πλευρές, όπως διαβεβαιώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου