Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003 οι πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν το Νοέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2003, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA και οι κοινοπραξίες της έστειλαν 475.165 βαρέλια ημερησίως στους πελάτες τους στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα, μειωμένες κατά 36% από το προηγούμενο έτος και 12% από τον Οκτώβριο.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής έχει ..
χάσει 1 εκατομμύριο bpd παραγωγής την τελευταία τετραετία και άντλησε λιγότερο από 2 εκατομμύρια bpd τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία  που παρουσιάσθηκαν στον ΟΠΕΚ.

Η ταχεία πτώση της παραγωγής οδήγησε την PDVSA να ζητήσει περισσότερο αργό από κοινοπραξίες του Orinoco Belt για τα εγχώρια διυλιστήρια της, επηρεάζοντας τον όγκο των εξαγωγών καθώς και την ταμειακή ροή του PDVSA σε ξένο νόμισμα.

Η PDVSA παίρνει όλο και μεγαλύτερους όγκους του πολύτιμου αργού Hamaca από την κοινοπραξία Petropiar , κοινή εταιρεία πετρελαίου με τηνChevron Corp. τα οποία χρησιμοποιεί για εγχώρια διύλιση.

Ως αποτέλεσμα, ο όγκος του αργού Hamaca που εξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε σε λιγότερο από 33.000 bpd το Νοέμβριο από κατά μέσο όρο 106.000 bpd πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών ροών του Reuters.

Η μονάδα εξευγενισμού της PDVSA στις Ηνωμένες Πολιτείες, Citgo Petroleum, έλαβε 65.000 bpd αργού βενεζουέλας τον περασμένο μήνα έναντι συμβάσεων προμήθειας έως και 220.000 bpd. Ωστόσο, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας από την Valero Energy στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν στα 194.000 bpd το Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου