Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου κατά 5,6 εκατ. βαρέλια

Από το bankingnews.gr
Πτώση κατέγραψαν τα αποθέματα αργού την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (06/12/2017) η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν ..
κατά 5,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 1η Δεκεμβρίου 2017, περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, οι προβλέψεις των οποίων έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 4,1 εκατ. βαρέλια. 

Σημειώνεται ότι το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά χθες (05/12) μια μείωση των αποθεμάτων κατά 5,5 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με πηγές του Marketwatch.

Την ίδια ώρα, τα αποθέματα βενζίνης «εκτοξεύτηκαν» κατά 6,8 εκατ. βαρέλια, έναντι της αύξησης 2,7 εκατ. βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια αύξηση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια. 

Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές εισαγωγές αργού υποχώρησαν κατά 73.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα. 

Το αργό υποχωρούσε κατά 1,3%, στα 56,87 δολ. ανά βαρέλι, ελάχιστα υψηλότερα από τα 56,83 ολ. που σημείωνε πριν τη δημοσίευση των στοιχείων της ΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου