Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ



                                Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

                        Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ!

                                       Στην Αθήνα, 10.30 π.μ. στην Ομόνοια!


      Στην επίθεση κυβέρνησης- εργοδοσίας- κεφαλαίου απαντάμε με οργάνωση της πάλης

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής στους εργαζόμενους, αναπαράγοντας το παραμύθι περί «δίκαιης ανάπτυξης». Λέει ότι με την ανάπτυξη θα έρθουν καλύτερες μέρες, κρύβοντας ότι η ανάπτυξη θα αφορά μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους. Όταν αναφέρονται στην ανάπτυξη, εννοούν την αύξηση της κερδοφορίας εργοδοτών εις βάρος των εργαζομένων.

Η «απελευθέρωση» των αγορών στον κλάδο της ενέργειας, μόνο δεινά έχει..
φέρει για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές. Όπου κι όποτε προχώρησε το άνοιγμα των αγορών συνοδεύτηκε από επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, αυξήσεις στα τιμολόγια. Η πείρα μας είναι μεγάλη.

Στον κλάδο μας εντείνονται ο θεσμός της εργολαβίας, η εκ περιτροπής εργασία, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα εργατικά ατυχήματα, έχουν γίνει καθημερινότητα ως αποτέλεσμα της πίεσης και των συνεχόμενων υπερωριών.

Να, πάνω σε τι χτίζεται η «ανάπτυξή» τους:

στην εργολαβοποίηση, με εργαζόμενους που ενώ κάνουν την ίδια δουλειά επί 10 και 15 χρόνια, κάθε τόσο απολύονται και ξαναπροσλαμβάνονται, από εργολάβο σε εργολάβο, με διαρκώς χειρότερους όρους, αντί να εργάζονται με σταθερή σχέση εργασίας και αντίστοιχα δικαιώματα
στην απληρωσιά των εργαζόμενων, όπως σήμερα στον ΤΟΞΟΤΗ και πολλούς άλλους εργολάβους στον κλάδο, τις κλεμμένες υπερωρίες, τα 12ωρα και 15ωρα, χωρίς ρεπό και ωράρια
στους εργαζόμενους στις εταιρείες φύλαξης που πληρώνονται με 420 € το μήνα,
στους εργαζόμενους που τσακίζονται στη δουλειά από τα εργοδοτικά εγκλήματα, που η εργοδοσία τα χαρακτηρίζει ατυχήματα
στις επαγγελματικές ασθένειες που ταλαιπωρούν συναδέλφους, αλλά ποτέ δεν καταγράφονται σαν τέτοιες, αλλά χαρακτηρίζονται ως κοινή νόσος.
Πάνω στην υποβάθμιση της ζωής όλων μας, χτίζεται το «success story» της κερδοφορίας των ΕΛΠΕ, της ΔΕΗ, του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΠΑ και άλλων επιχειρήσεων του κλάδου.

Συνάδελφοι, το 2018 θα είναι χρονιά που θα ενταθεί η επίθεση στους εργαζόμενους. Μια ματιά στον κρατικό προϋπολογισμό δείχνει τι ετοιμάζουν για εμάς. Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που ετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες. Θα επιχειρήσουν να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και οργάνωση, στο δικαίωμα στην απεργία!

Ακόμα, μπαίνει σε τελική ευθεία η περαιτέρω αποκρατικοποίηση στρατηγικών επιχειρήσεων, με σκοπό να επενδύσει το κεφάλαιο σε κερδοφόρους κλάδους. Μέσα στο 2018, θα πουληθεί ότι απομένει από το Φυσικό Αέριο, τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΗ. Οι αλλαγές διοικήσεων που γίνονται αυτήν την περίοδο αποτελούν έκφραση ισχυρών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων εντός και εκτός κυβέρνησης για τους νέους συσχετισμούς που διαμορφώνονται μπροστά στο νέο τοπίο του κλάδου μας. Σε κάθε περίπτωση, όποιες και αν είναι οι διοικήσεις, θα είναι απέναντι στους εργαζόμενους.

 Η επίθεση τους αυτή απέναντι στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα, θα συνοδευτεί από ένταση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε τις διαθέσεις της συλλαμβάνοντας τους απλήρωτους για δυο χρόνια εργαζόμενους στον Καρυπίδη στα Γιάννενα, ρίχνοντας χημικά και ξύλο στους εστιακούς φοιτητές έξω από το Υπουργείο Παιδείας, πνίγοντας τους διαδηλωτές με χημικά μέσα στο πρωτοδικείο Αθηνών που διαδήλωναν ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Καμία αναμονή, καμία υποταγή! Μέσα από αυτήν τη μάχη της απεργίας, είναι κρίσιμο να δυναμώσει ο ταξικός πόλος μέσα στον κλάδο, να ισχυροποιηθεί το Κλαδικό Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ. Να αντιπαρατεθούμε με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό ο οποίος έχει βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια, διαχρονικά, στο να περνάνε ένα – ένα τα μέτρα όλων των κυβερνήσεων. Κανένας εργαζόμενος σήμερα δεν πρέπει να εμπιστεύεται συνδικαλιστικές πλειοψηφίες όπως της ΓΕΝΟΠ ή της Ομοσπονδίας Ενέργειας. Σε συνεργασία μαζί τους η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν εξασφαλίσει το πλαίσιο της εργασιακής ειρήνης, των ιδιωτικοποιήσεων, της επίθεσης σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα….

Διεκδικούμε:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Μέτρα υγείας, υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Καταγραφή των επαγγελματικών ασθενειών.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου