Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Exxon και ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες στην πρωτοβουλία για τον περιορισμό των εκπομπών

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil ένωσε τις δυνάμεις της με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένης της Royal Dutch Shell και της  Total, σε μια νέα πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών στις ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητές τους στον τομέα του φυσικού αερίου.

Η BP, η Eni της Ιταλίας, η Exxon, η Repsol της Ισπανίας, η Shell, η Statoil, η Total και η Wintershall της Νορβηγίας "δεσμεύονται να..
μειώσουν περαιτέρω τις εκπομπές μεθανίου από τα ενεργειακά στοιχεία του φυσικού αερίου", ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους σύμφωνα με το Reuters .

Το μεθάνιο, ένα από τα πιο ισχυρά αέρια θερμοκηπίου που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα και απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της εξόρυξης, επεξεργασίας και μεταφοράς φυσικού αερίου.

Περίπου το 10% του αερίου που μετασχηματίζεται σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης, σύμφωνα με τη Shell.

Η νέα πρωτοβουλία είναι το τελευταίο βήμα κορυφαίων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητές τους με στόχο να βοηθήσουν στην κάλυψη των στόχων του ΟΗΕ για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πέρυσι, μια ομάδα δέκα εταιριών δημιούργησε την Πρωτοβουλία για το Κλίμα  στον κλάδο Πετρελαίου και του Αερίου (OGCI), που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% της παγκόσμιας παραγωγής. Η Exxon δεν συμμετείχε στην πρωτοβουλία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου