Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Λεωφόρος Αθηνών 110: Εν ολίγοις πολλά, από και για τον κόσμο της αγοράς του Χ.Α.

Από το mikrometoxos.gr
Τα διυλιστήρια αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς το τρίμηνο έκλεισε ιδιαίτερα δυνατά με τα περιθώρια διύλισής να ξεπερνούν για κάποιες ημέρες ακόμα και τα 11 δολάρια ανά βαρέλι.

Η κερδοφορία των δύο εισηγμένων εταιριών έχει επηρεαστεί θετικά όπως..
φαίνεται και από τους δείκτες της λιανικής και από την αυξημένη εγχώρια ζήτηση καυσίμων στους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος +1,2%, Αύγουστος +3,2%).

Ωστόσο το διυλιστήριο της Ελευσίνας (ΕΛΠΕ) έμεινε κλειστό για δύο μήνες περιορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα σε λειτουργική βάση κατά 60 εκατ. ευρώ. Με συντηρητικές εκτιμήσεις τα Ελληνικά Πετρέλαια θα εμφανίσουν προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 70 εκατ. ευρώ.

Για τηνMotor Οil τα λειτουργικά κέρδη θα προσεγγίσουν τα 200 εκατ. ευρώ ενώ η καθαρή κερδοφορία εκτιμάται ότι θα κινηθεί κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.Τα κέρδη θα ενισχυθούν και από την αποτίμηση των αποθεμάτων στο τέλος Σεπτεμβρίου καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου κινήθηκαν 16% υψηλότερα από τα τέλη Ιουνίου.

Η διανομή προμερίσματος από την πλευρά της Motor Οil πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ στα Ελληνικά Πετρέλαια θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης καθώς η εταιρία επιβαρύνθηκε και από το κόστος συντήρησης των εγκαταστάσεων στο γ’ τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου