Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Repsol και τυπικά το 60% των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα

Από το energypress.gr
Τη μεταβίβαση του 60% των δικαιωμάτων στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων από την Energean στη Repsol  ενέκρινε το ΥΠΕΝ.

Η απόφαση αυτή του ΥΠΕΝ επικυρώνει τη συμφωνία μεταξύ του ισπανικού κολοσσού και της Energean Oil & Gas, βάσει της οποίας η Repsol εισέρχεται (farm in) στα χερσαία οικόπεδα της Energean στα Ιωάννινα και στην Αιτωλοακαρνανία, αποκτώντας το 60% των παραχωρήσεων και αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Διαχειριστή (Operator). 

Η συμφωνία μεταξύ..
των δυο εταιρειών είχε υπογραφεί στα τέλη του περασμένου Μαρτίου.

Όπως είχε γράψει τότε το energypress, η Repsol σχεδιάζει να προχωρήσει στη διενέργεια γεωφυσικής σεισμικής έρευνας στο οικόπεδο των Ιωαννίνων στην περίοδο 2017/2018 καθώς και στη διενέργεια αεροβαρυτικής και γεωφυσικής σεισμικής έρευνας στην Αιτωλοακαρνανία στη διάρκεια του 2018/2019.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μαθιού Ρήγα, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Energean, «η τεχνογνωσία της Repsol και η γνώση της γεωλογίας της περιοχής από την Energean αναμφίβολα ενισχύουν τις πιθανότητες νέων ανακαλύψεων στη Δυτική Ελλάδα και δρομολογούν την εξέλιξη της περιοχής σε ένα νέο σημαντικό σημείο αναφοράς για τον χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου