Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Μειωμένες οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τον περασμένο Ιούνιο οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία μειώθηκαν κατά 35.000 βαρέλια/ημέρα σε σχέση με τις εξαγωγές του Μαΐου, φτάνοντας τα 6,889 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Την ίδια περίοδο η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγικής χώρας του OPEC, άγγιξε τα 10,070 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αυξημένα κατά 190.000 εκατ. βαρέλια/ημέρα σε σχέση με τον περασμένο Μάιο, λόγω της αυξημένης εγχώριας ζήτησης για παραγωγή ενέργειας που παρατηρείται στην χώρα τους θερινούς μήνες, ιδιαίτερα την περίοδο του Ραμαζανιού.

Η ζήτηση..
πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία τον περασμένο Ιούνιο ανήλθε σε 2,634 εκατ. βαρέλια/ημέρα, από 2,535 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον περασμένο Μάιο.

Με βάση τα δημοσιεύματα από διεθνή ΜΜΕ, η χώρα για να μπορέσει να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες άντλησε αργό πετρέλαιο από τα αποθέματά της, τα οποία μειώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο κατά 2,253 εκατ. βαρέλια, φτάνοντας τα 256,55 εκατ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του OPEC, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, η Σαουδική Αραβία μαζί με άλλες χώρες κάνουν προσπάθεια να περιορίσουν την πετρελαϊκή τους παραγωγή.

Φαίνεται ότι η προσπάθεια από τη Σαουδική Αραβία αποδίδει καθώς τον περασμένο Ιούνιο η πετρελαϊκή της παραγωγή ήταν μόλις 12.000 βαρέλια/ημέρα πάνω από τον στόχο που είναι τα 10,058 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου