Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Έρευνες για πετρέλαιο για πρώτη φορά ανοικτά των ανατολικών ακτών

Από το naftemporiki.gr
Η κυβέρνηση Τραμπ ανοίγει το δρόμο για την εξόρυξη πετρελαίου για πρώτη φορά στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, με χρήση τεχνικών που έχουν σοβαρό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Η Εθνική Υπηρεσία Θαλάσσιας Αλιείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει λάβει αιτήσεις από πέντε εταιρείες για να επιτρέψει σεισμικές έρευνες στον πυθμένα της θάλασσας, παρά την παρενόχληση που προκαλούν στα άγρια ​​ζώα, ιδιαίτερα στα θαλάσσια θηλαστικά. Η υπηρεσία πραγματοποίησε κάλεσμα δημόσιου διαλόγου προτού προχωρήσει στην έκδοση αδειών αργότερα φέτος.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει..
καταστήσει σαφή την επιθυμία του να ενισχύσει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων στις ΗΠΑ, με επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις για την αναζωογόνηση της βιομηχανίας άνθρακα. Ωστόσο, πάνω από 120 πόλεις και κωμοπόλεις κατά μήκος της αμερικανικής ακτής του Ατλαντικού έχουν περάσει ψηφίσματα που αντιτίθενται σε σεισμικές έρευνες και υπεράκτιες γεωτρήσεις.

«Αν η κυβέρνηση συνεχίσει να προωθεί τις επικίνδυνες σεισμικές δοκιμές, θα ανοίξει το δρόμο για τις εξορύξεις, προκαλώντας ζημιές στην οικονομία, το περιβάλλον, τις κοινότητες και τον τρόπο ζωής μας», δήλωσε η Σιέρα Γουίβερ του Νότιου Κέντρου Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας.

«Ακόμη και πριν ξεκινήσει η γεώτρηση, η σεισμική έρευνα θα έπληττε σοβαρά την ισχυρή εμπορική βιομηχανία της αλιείας μας και τις φάλαινες που απειλούνται με εξαφάνιση σε μεγάλες περιοχές του ωκεανού», πρόσθεσε, παραπέμποντας στο πόρισμα 75 επιστημόνων για τη «σημαντική, μακροχρόνια και ευρέως διαδεδομένη» βλάβη που προκαλεί στα ψάρια και τα θαλάσσια θηλαστικά η σεισμική εξερεύνηση.

«Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει εκρήξεις που μοιάζουν με δυναμίτη κάθε δέκα δευτερόλεπτα, για εβδομάδες ή και μήνες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου