Σάββατο 27 Μαΐου 2017

100 χιλιάρικα το χρόνο προς την κυβέρνηση/ΠΙΝ για εκπαίδευση στα πετρέλαια από φέτος

Από το enimerosi.com

Διαμορφώνεται η σύμβαση ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και την Κοινοπραξία στην οποία παραχωρείται το διαβόητο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Δ. Τσούκα, ο υπουργός Περιβάλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη που τον επισκέφτηκε το απόγευμα ότι όλες οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο και οδήγησαν στην απόρριψη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα συμπεριληφθούν στην σύμβαση. Αυτό άλλωστε είχε..
ανακοινωθεί και από τα ΕΛΠΕ αμέσως μετά την συνεδρίαση του περιφερειακού, με το επικοινωνιακό μπαράζ που έκανε δηλώνοντας την κατανόηση της εταιρείας στις ανησυχίες που διατυπώθηκαν.

Ο υπουργός Ενέργειας αποδέχτηκε και την πρόταση των εκπροσώπων της περιφερειακής Αρχής, η εκπαιδευτική χρηματοδότηση να γίνει η αφορμή για την συγκρότηση σχετικών τμημάτων στα ΙΕΚ της περιοχής ώστε να εκπαιδευτούν όσοι θα μπορούσαν να απασχοληθούν στο project από τη φάση των ερευνών ακόμα. Αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν μόλις υπογραφεί η σύμβαση, που ως γνωστόν έχει ήδη μονογραφεί από ελληνικής πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου