Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Απολυμένοι Λιπασμάτων Καβάλας: To χρονικό της ντροπής μιας ταλαίπωρης εισαγγελικής εντολής

Από το kavalapress.gr
‘To χρονικό της ντροπής μιας ταλαίπωρης εισαγγελικής εντολής, η οποία μετά από αναβολές, αρνήσεις και ψεύτικες προφάσεις από την πλευρά της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Ενότητας Καβάλας, εκτελέστηκε. Τα συμπεράσματα δικά σας.» , αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Λιπασμάτων Καβάλας στην ανακοίνωση του και παραθέτει τις κινήσεις του.

Το χρονικό της ντροπής μιας ταλαίπωρης εισαγγελικής εντολής

«Την Πέμπτη 26/01/2017 στις..
12:30 μμ περίπου μέλος του σωματείου Εργαζομένων Λιπασμάτων Καβάλας επισκέπτεται, μαζί με την πληρεξούσιο δικηγόρο στην Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Καβάλας και επιδίδει στον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Διεύθυνσης του τμήματος Κο Χρ. Παϊτοτσού εισαγγελική εντολή, η οποία υποχρεώνει την υπηρεσία να προσκομίσει στο σωματείο εργαζομένων όλα τα έγγραφα που αφορούν την αδειοδότηση της νέας εταιρείας με την επωνυμία « Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ». Το μέλος του σωματείου ενημερώθηκε από τον Κο Παϊτοτσού ότι ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος που έχει χρεωθεί τον φάκελο αδειοδότησης της συγκεκριμένης εταιρείας, λείπει σε αναρρωτική άδεια και ότι θα ήταν καλύτερο να περνούσε την επόμενη ημέρα το πρωί για να παραλάβει τα έγγραφα.

Την Παρασκευή 27/01/2017 στις 08:00 πμ το μέλος του σωματείο προσήλθε στην υπηρεσία για να παραλάβει τα έγγραφα της αδειοδότησης. Εκεί ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Κο Τουγκελίδη και Κο Κωνσταντινίδη ότι θα φύγουν άμεσα για έλεγχο στην εταιρεία « Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ» για έλεγχο και να περάσει στις 14:00 της ίδιας ημέρας για να παραλάβει τα σχετικά έγγραφα, τελικά η αναχώρησή τους από την υπηρεσία έγινε στις 09:30!!! κι όχι άμεσα όπως επικαλέστηκαν. Το μέλος του σωματείου προσήλθε και πάλι την ίδια ημέρα στις 14:00 σύμφωνα με τις υποδείξεις των ανωτέρω υπαλλήλων, στην υπηρεσία όπου ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Διεύθυνσης Κο Χρ. Παϊτοτσού ότι ο έλεγχος δεν τελείωσε ακόμη κι ότι οι υπάλληλοι θα γυρίσουν στις 17:30 οπότε και παρέπεμψε για ακόμη μία φορά το μέλος του σωματείου, να περάσει την Δευτέρα 30/01/2017 στις 08:00 πμ για παραλάβει τα έγγραφα.

Την Δευτέρα 30/01/2017 στις 08:00 πμ το μέλος του σωματείου προσήλθε στην υπηρεσία για την παραλαβή των εγγράφων αλλά προς μεγάλη του έκπληξη ο υπάλληλος της υπηρεσίας Κος Τουγκελίδης το ενημέρωσε ότι δεν δύναται να του παραδώσει τα ζητούμενα έγγραφα επειδή η εταιρεία « Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ» έχει καταθέσει αίτηση!!! για ακύρωση της εισαγγελικής εντολής. Αμεσα η πληρεξούσιος δικηγόρος του σωματείου τηλεφώνησε στην εισαγγελία Καβάλας και ενημερώθηκε ότι στις 08:30 που έλαβε χώρα το τηλεφώνημα, δεν είχε καν κατατεθεί αίτημα ακύρωσης της εισαγγελικής εντολής !!! Οι μαντικές ικανότητες του Κου Τουγκελίδη είναι πρωτοφανείς, γνώριζε ότι ΘΑ κατατεθεί αίτηση και μάλιστα είχε ΗΔΗ αποφασίσει την έκβαση αυτής!!! Στη συνέχεια το μέλος του σωματείου μετά την άρνηση των υπαλλήλων να εκτελέσουν την εισαγγελική εντολή αποχώρησε και επέστρεψε μαζί με τον Πρόεδρο του σωματείου στις 10:00 περίπου όπου και συνάντησε (αφού προσκλήθηκε από τους υπαλλήλους της εταιρείας) το στέλεχος της εταιρείας Κα Δ. Κουλουρά όπου μαζί με δικηγόρο τους προσπαθούσαν να καθυστερήσουν την εκτέλεση της εισαγγελικής εντολής προφασιζόμενη την θετική έκβαση της αίτησης αναστολής αυτής που εν τω μεταξύ είχε γίνει (στις 09:30 περίπου).

Τελικά μαζί με την δικηγόρο του σωματείου, τα έγγραφα δόθηκαν μετά από 4 ημέρες αναβολής, άρνησης και αντίδρασης από την υπηρεσία. Φυσικά η αίτηση αναστολής της εισαγγελικής εντολής απαίτησε ΜΟΝΟ να μην αναγράφονται οικονομικά στοιχεία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου