Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Μπήκαν οι υπογραφές για το δάνειο για τον TANAP

Από το energy.reporter.com.cy
Υπογράφηκε η συμφωνία για το δάνειο των 400 εκατομμυρίων δολαρίων της Παγκόσμιας Τράπεζας προς την τουρκική κρατική εταιρία πετρελαϊκών αγωγών Botaş σχετικά με το αγωγό φυσικού αερίου TANAP (Trans-Anatolian Pipeline). 

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Cyril Muller και τον Γενικό διευθυντή της τουρκικής κρατικής εταιρίας πετρελαϊκών αγωγών Botaş υπό την αιγίδα του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.  

Σε δηλώσεις του κατά..
την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, ο κ. Αλμπαϊράκ ανέφερε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TANAP θα εγκαινιαστεί το ερχόμενο έτος.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, πέραν της συμφωνίας με την Παγκόσμια Τράπεζα, φέτος αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες με διεθνείς τράπεζες για το πακέτο χρηματοδότησης συνολικού ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη διοχέτευση από την εγκατάσταση αποθήκευσης στη Τούζ Γκιολού. Στη σχετική τελετή θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου