Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Νέες θέσεις εργασίας στην… Αρκτική!

Από το naftikachronika.gr
H ανάπτυξη της Αρκτικής, η οποία είναι σημαντική προτεραιότητα των ρωσικών κρατικών πολιτικών για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, θα οδηγήσει σύμφωνα με το πρακτορείο TASS σε μεγάλη ζήτηση για καταρτισμένους ειδικούς επιστήμονες αλλά και τεχνικούς σε διάφορους τομείς. Οι ειδικοί, μάλιστα, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, επισημαίνουν ότι υπάρχει πλέον μεγάλη ανάγκη «όχι για τυχοδιώκτες, αλλά και για καλά εκπαιδευμένους, έμπειρους ειδικούς επαγγελματίες ικανούς για να εργάζονται στις συνθήκες του Βορρά».

Οι αναλυτές της εταιρείας HeadHunter αναφέρουν ότι σε συγκεκριμένες  αρκτικές περιοχές (όπως η Δημοκρατία των Σαχά, Nένετς, Γιαμάλ-Νένετς και Τσουκότκα) οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας υπερδιπλασιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2017 σε σχέση με το 2016.

Μεγαλύτερη ζήτηση υπήρξε..
για τις θέσεις των πωλήσεων (28% των θέσεων που δημοσιεύθηκαν τον Ιανουάριο του 2017), και ακολουθούν χημικοί μηχανικοί και γεωλόγοι (16%), τραπεζικά στελέχη (14%), εργατικό δυναμικό (13%),  προσωπικό για εγκαταστάσεις παραγωγής (12%). Οι περισσότερες κενές θέσεις αφορούν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, εταιρείες που συνδέονται με την παραγωγή του φυσικού αερίου, του πετρελαίου, των μετάλλων και τις βιομηχανικές κατασκευές.

Τις περισσότερες φορές οι εταιρείες αναζητούν υποψηφίους με εμπειρία εργασίας από ένα έως τρία έτη (40%) και από τρία έως έξι έτη (32%), ενώ το 23% των θέσεων εργασίας ήταν για αιτούντες χωρίς εμπειρία. Ο μέσος μισθός που προσφέρεται ξεκινά για τον ανειδίκευτο εργάτη από τα 1.000 δολάρια ΗΠΑ το μήνα. Οι εργαζόμενοι τις περισσότερες φορές εξασφαλίζουν από τις εταιρείες διαμονή και σίτιση, αλλά και υπηρεσίες πλυντηρίου, βιβλιοθήκες και γυμναστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου