Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Στο 92% η τήρηση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου του Κουβέιτ

Από το worldenergynews.gr
Η τήρηση της συμφωνίας για την μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου έχει φθάσει το 92% στα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και στο 50% στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Essam al-Marzouq, σύμφωνα με το Reuters.

Στις αγορές επικρατούσε σκεπτικισμός σχετικά με το κατά πόσο θα τηρηθεί η συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, όπως επισημαίνει..
το πρακτορείο ειδήσεων, ωστόσο σήμερα οι αναλυτές εκτιμούν, ότι η συμμόρφωση των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις εξαγγελθείσες μειώσεις ανέρχεται στο 80% με 90%.

Υπενθυμίζεται, ότι τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και 11 πετρελαιοπαραγωγά κράτη εκτός Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν συμφωνήσει να μειώσουν την παραγωγή τους κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά το α΄ εξάμηνο του 2017, προκειμένου να μειωθούν τα παγκόσμια αποθέματα και να αυξηθούν οι τιμές.

Όπως αναφέρει η ANZ Research σε σημείωμά της «οι έμποροι περιμένουν ανυπόμονα την δημοσιοποίηση σήμερα της μηνιαίας έκθεσης του ΟΠΕΚ» και προσθέτει, ότι «εάν οι μειώσεις της παραγωγής είναι μέσα στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε, πιθανότατα θα δούμε τις τιμές του πετρελαίου να κινούνται υψηλότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου