Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η Βενεζουέλα δεν έχει λεφτά ούτε για να εξάγει φορτία αργού πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για δεξαμενοπλοια
Από το energypress.gr
Πάνω από 4 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου και καυσίμων έχουν ξεμείνει σε δεξαμενόπλοια στην Καραϊβική, καθώς η Βενεζουέλα δεν διαθέτει πλέον ούτε τα μέσα για να εξάγει τα φορτία.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, οι διεθνείς κανονισμοί επιβάλουν ελέγχους, καθαρισμούς των δεξαμενοπλοίων και άλλες διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να αποπλεύσουν για τους προορισμούς τους. Όμως, η κρατική πετρελαϊκή της χώρας έχει βυθιστεί τόσο βαθιά στο χρέος που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα χρήματα για αυτές τις στοιχειώδεις εργασίες.

Συνολικά γύρω στα..
12 πλοία παραμένουν σε αδράνεια εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας και πολλά εξ αυτών θα πρέπει να καθαριστούν καθώς οι διαρροές στα τερματικά πετρελαίου της χώρας τα «λέρωσαν» με αργό πετρέλαιο. Στην περίπτωση των υπολοίπων, η αδράνεια οφείλεται σε άλλους λόγους.

Σημειώνεται ότι η Βενεζουέλα είναι από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο εξαιτίας της χαμηλής τιμής του αργού τα τελευταία δύο χρόνια. Οι εξαγωγές της μειώθηκαν στα 1,59 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα στο δ’ τρίμηνο του 2016 από 1,82 εκατ. βαρέλια στο α’ τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου