Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Αισιόδοξες οι προβλέψεις του 2017 για την βραζιλιάνικη Petrobras

Από το naftikachronika.gr
Μετά από δύο χρόνια καθοδικής πορείας που ακολούθησε η Petrobras οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της το τρέχον έτος. Έχει ενδιαφέρον ότι πριν από λίγες ημέρες η Petrobras εισέπραξε την τελευταία δόση ($380 εκατ.) από την πώληση της θυγατρικής της «Petrobras Chile Distribuición Ltda» (PCD) στον όμιλο Southern Cross Group.

Η πώληση αυτή ήταν μέρος του σχεδίου εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων μέσω του οποίου στόχευε στην ενίσχυση της ρευστότητάς της. Οι θετικές προβλέψεις για το 2017 όσον αφορά την πορεία της Petrobras ενισχύονται από..
τα αποτελέσματα του 2016 σύμφωνα με τα οποία υπήρξε ρεκόρ στη μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου η οποία διαμορφώθηκε στα 2.144.256 βαρέλια ανά ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτήν την περίοδο η Petrobras βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων για συνεργασία με άλλες εταιρείες για την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η βραζιλιάνικη εταιρεία έχει δεχτεί κριτική πως προτιμά τη συνεργασία με αλλοδαπές εταιρείες παρά με εταιρείες της Βραζιλίας, λόγω της εμπλοκής των τελευταίων στο σκάνδαλο Carwash (Operação Lava Jato), όπου διευθυντικά στελέχη εταιρειών δωροδοκούνταν για την ανάθεση συμβάσεων με κατασκευαστικές εταιρείες σε διογκωμένες τιμές.

Από την πλευρά της η Petrobras υποστηρίζει πως πολλές από τις υποψήφιες για συνεργασία αλλοδαπές εταιρείες εδρεύουν στην Βραζιλία, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Πρόσφατα η Petrobras προχώρησε στη λήψη δανείου ύψους $5 δις από την China Development Bank για την επαναγορά ομολόγων που θα ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και τη θέση που κατέχει στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου