Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Ε.Κ.Ε


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Η σημερινή ηγεσία της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.) έχει τεράστιες ευθύνες για τα προβλήματα του Κλάδου Ενέργειας, αφού εκ του αποτελέσματος έχει μετατραπεί σε ένα φιλοεργοδοτικό όργανο απαρτιζόμενο από «συνεταιράκια» συνδικαλιστές, μιας και όσοι αντέδρασαν εκφράζοντας διαφορετική άποψη στην πολιτική της Διοίκησης της ΠΟΕ αποξενώθηκαν. Οι όποιοι αγώνες – κινητοποιήσεις ή τα Δελτία Τύπου εντάσσονται στη γενικότερη «στρατηγική» του δήθεν ενδιαφέροντος, που όμως με ένα «μαγικό» τρόπο πάντα τα βρίσκουν με τους εργοδότες του Κλάδου και σε όλα συμφωνούν στο τέλος.

Με αφορμή το επικείμενο εκλογικό συνέδριο της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.) στις 3 & 4 Φλεβάρη, αποφασίσαμε την..
συγκρότηση του ψηφοδελτίου ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Κ.Ε.), γιατί δεν αντέχουμε να βλέπουμε άλλο το συμβιβασμό, την μη ύπαρξη συνδικαλιστικής δράσης και το ξεπούλημα των αγώνων μας.  

   Η  Σ.Ε.Ε.Κ.Ε. απευθύνει σε όλους κάλεσμα συμπόρευσης και σύνθεσης ώστε να επαναφέρουμε την χαμένη αξιοπρέπεια μας ξεπερνώντας τις παραταξιακές μας γραμμές ενωμένοι και αλληλέγγυοι.
  Με πνεύμα στοχαστικής κριτικής, με υπεύθυνες και ρεαλιστικές προτάσεις διεκδικούμε την εκπροσώπηση της υπεύθυνης συμμετοχής και σύνθεσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας και όλων των εργαζομένων μας. 

Διακηρύττουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας :

Για τους εργαζόμενους 
·
        Ισότιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Η Ομοσπονδία οφείλει να διεκδικεί για ΟΛΟΥΣ και να τους προστατεύει ΟΛΟΥΣ.
· Να συνεργάζεται με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία για τα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας σε όλους τους χώρους του Κλάδου, κάνοντας ενημερώσεις και συχνές επισκέψεις σε χώρους εργασίας και όχι απλά να παίζει συμβουλευτικό ρόλο. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στο βωμό της φθηνής εργασίας.
· Να συσπειρώσει τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, να μαζικοποιήσει τον Κλάδο κατεβαίνοντας στη βάση, με έντονη παρουσία στους χώρους εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να τολμήσουν να διεκδικήσουν ξανά, όλα τα δικαιώματα που έχασαν στη λαίλαπα των μνημονίων. Να δίνει το παρόν και όχι να περιμένει μόνο από τα πρωτοβάθμια Σωματεία να παλεύουν μόνα τους. Η Ομοσπονδία δεν πρέπει να είναι απρόσωπη!
        Να πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει σε διάλογο τις εταιρείες για το άκρατο φαινόμενο της εργολαβοποίησης, που μαστίζει τον Κλάδο μας. Να ξεκινήσει διάλογος, ώστε να σταδιακά και όπου οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις το επιτρέπουν, να ενταχθούν στη δύναμη των εταιρειών ως μόνιμοι οι εργολαβικοί συνάδελφοι, ώστε να πάψει πια το φαινόμενο της ανισότητας και της ομηρίας.

Ο ρόλος της απέναντι στα Όργανα
·
         Κοινή και ισάξια αντιμετώπιση ΟΛΩΝ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Να συμβάλλει στη σχέση αλληλεγγύης των Σωματείων. Να ενώσει τα Σωματεία ώστε όλα μαζί να διεκδικούν. Δεν έχει σημασία αν τα προβλήματα είναι διαφορετικά, είναι προβλήματα, που αφορούν τον Κλάδο και πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού. Μόνο όταν θα επανακτήσει τον σεβασμό, τη διαπραγματευτική της δύναμη και το κύρος της, το οποίο έχει χαθεί εδώ και χρόνια, θα μπορέσει να διεκδικήσει και να σταθεί ισάξια απέναντι σε όλα τα συλλογικά όργανα όπως στον ΣΕΒ και στον ΣΕΕΠΕ, αλλά ακόμη και απέναντι στις κυβερνήσεις, όταν επιχειρούν να βλάψουν τον εργαζόμενο!

Θέματα Κλάδου
·
         Να βρεθεί οριστική λύση, για τη βιωσιμότητα του επικουρικού ταμείου ΕΤΕΑΠΕΠ με πρωτοβουλία και των δυο μερών ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ-ΣΕΕΠΕ. Λύση ρεαλιστική για τους συνταξιούχους και για τους εργαζόμενους. Το ΕΤΕΑΠΕΠ θα πρέπει να γίνει ένα δυνατό ταμείο, που στο μέλλον θα δίνει αξιοπρεπείς συντάξεις.
·
         Να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση, για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, με προτάσεις ρεαλιστικές και πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν και οι εταιρίες οι οποίες μένουν στα λόγια μέχρι στιγμής.
·
         Να υπάρξει πραγματική διεκδίκηση για τη σύναψη Κλαδικής σύμβασης, που θα διασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου και θα αποτελεί τη βάση για τη διαφύλαξη όλων των επιδομάτων και παροχών. Μόνο η Κλαδική σύμβαση μπορεί να διασφαλίσει ίσα δικαιώματα για όλους, ανεξάρτητα των «καλών προθέσεων» ή των «ορέξεων» του κάθε εργοδότη. Να καλεστούν οι εταιρείες από την Ομοσπονδία σε διάλογο για την κλαδική είτε έχουν επιχειρησιακή είτε όχι. Άλλωστε μια Ομοσπονδία χωρίς Κλαδική Σύμβαση, έχει απολέσει αντικειμενικά τον βασικό της ρόλο άρα και τον λόγο ύπαρξής της!
·
         Να υπάρξει πιο εντατική συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα, για θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας, για καθαρότερο περιβάλλον και για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
·
         Να αναπτυχθούν δράσεις ώστε να στηριχθούν οι ενέργειες για κάθε έργο που αναβαθμίζει τη βιομηχανία ενέργειας στη χώρας μας, όπως παλιά Διυλιστήρια, ώστε να είναι ισότιμη με τις άλλες χώρες στην Ευρώπη.


                                   Για μια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ δυνατή με όραμα!!!  
     
                
                ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΛΑΔΟΥ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου