Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Εντείνονται οι έλεγχοι στα πρατήρια υγραεριοκίνησης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΜΑΞΙΑ LPG
Από το energyworld.gr
Νέα δεδομένα στους ελέγχους πώλησης και διανομής καυσίμων ανοίγει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την προμήθεια ηλεκτρονικού μηχανήματος τελευταίας τεχνολογίας για τον έλεγχο των πρατηρίων πώλησης υγραερίου.
Με την παραλαβή της νέας συσκευής, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε μετρήσεις της ακρίβειας των διανομέων (αντλιών) υγραερίου κίνησης (LPG, AutoGas-πεπιεσμένο φυσικό αέριο) και εν γένει των μετρητών παράδοσης υγραερίου, για τη διασφάλιση του καταναλωτικού κοινού.

Το υπερσύγχρονο μηχάνημα, που έχει ήδη..
παραληφθεί από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κόστισε 8.618 ευρώ. Μάλιστα, τα κονδύλια για την αγορά του προέρχονται από τα έσοδα τελών προηγούμενων ετών, που εισέπραξαν τα συνεργεία ελέγχου του Γραφείου Μετρολογίας του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τον περιοδικό έλεγχο πρατηρίων καυσίμων.

Σκοπός της προμήθειας της συγκεκριμένης συσκευής από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι ο μετρολογικός έλεγχος όλων των πρατηρίων, στη χωρική αρμοδιότητά της, που διαθέτουν προς πώληση υγραέριο κίνησης (LPG, AutoGas -πεπιεσμένο φυσικό αέριο).

Διαθέτοντας μετρητή coriolis το νέο μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με τις αντλίες υγραερίου στα πρατήρια και να πραγματοποιεί μετρήσεις ροής μάζας, τις οποίες με το κατάλληλο λογισμικό που διαθέτει, μετατρέπει σε μετρήσεις ροής όγκου. Ακολούθως μπορεί να εκτυπώνει τις μετρήσεις αυτές, ώστε τα συνεργεία ελέγχου να τις συγκρίνουν με τις ενδείξεις των αντλιών υγραερίου και να διαπιστώνουν τη σωστή ή μη λειτουργία τους.

Παράλληλα, κατόπιν παρέμβασης του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα, ο υπερσύχρονος μετρητής υγραερίου, τοποθετήθηκε σε ένα από τα οχήματα κλειστού τύπου που έχει διαθέσει ο ΕΦΕΤ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (μάρκας Renault Cangoo), προκειμένου για την ασφαλή μετακίνησή του και τη διευκόλυνση των ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου