Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Τακτικό Δ.Σ.


Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 09/12/2016 πραγµατοποιήθηκε Τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας.
Ένα από τα πρώτα θέµατα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν η εισήγηση του Προεδρείου για το Πρόγραµµα ∆ράσης του ΠΣΕΕΠ για την επόµενη τριετία. Ένα από τα κυρίαρχα θέµατα στο συγκεκριµένο Πρόγραµµα ∆ράσης είναι η καθιέρωση της επόµενης τριετίας ως τριετία που θα αναδειχθούν όλα τα θέµατα ασφάλειας, µε δράσεις του ΠΣΕΕΠ σε όλα τα επίπεδα. Η ενεργοποίηση όλων των εµπλεκόµενων Φορέων και Υπηρεσιών, καθώς και η ανάδειξη όλων των επικίνδυνων καταστάσεων αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα όλων µας έτσι ώστε να µην ξαναζήσουµε Μάιους του 2015.
Τα επαγγελµατικά δικαιώµατα, οι επαγγελµατικές ασθένειες, τα ασφαλιστικά προγράµµατα και η µελέτη για δυνατότητα ίδρυσης Επαγγελµατικού Ταµείου έχουν προτεραιότητα στο Πρόγραµµα ∆ράσης της νέας τριετίας.
Το Πρόγραµµα ∆ράσης 2017-2019 επισυνάπτεται στο σύνολό του και είναι στη διάθεση όλων των συναδέλφων στα κατά τόπους γραφεία του και στην ιστοσελίδα του ΠΣΕΕΠ.

Το ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ όρισε..
τους τρεις εκπροσώπους µας στο Υπηρεσιακό
Συµβούλιο (Τακτικοί: Αλειφέρης Ιωάννης, Κατσιάδας Φάνης, Σκοπελίτης Γεώργιος και Αναπληρωµατικοί: Ρόκας Κωνσταντίνος, ΣεΪτάνης Νίκος και Παπουτσής Χρήστος).

Επίσης, ορίστηκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στο ΤΑΑΤ που µαζί µε τα εκλεγµένα µέλη του, θα αποτελέσουν το νέο ∆.Σ. του ΤΑΑΤ, το οποίο θα συγκροτηθεί σύµφωνα µε τον Κανονισµό Λειτουργίας του. Στη συνέχεια ορίστηκαν και συγκροτήθηκαν οι υπόλοιπες Επιτροπές που προβλέπονται από το Καταστατικό του ΠΣΕΕΠ.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής συζητήθηκε και η διαµόρφωση του ∆ιεκδικητικού Πλαισίου για τη νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό. Μετά απόδιεξοδική συζήτηση κατατέθηκαν δύο προτάσεις προς ψήφιση. Η εισήγηση του Προεδρείου έλαβε 13 θετικές ψήφους και του ΣΚΕΕΠ 4 θετικές ψήφους, ενώ υπήρξαν και 4 Λευκά. Κατόπιν τούτου, το Γενικό Συµβούλιο που θα συγκληθεί την Πέµπτη 15/12/2016 και ώρα 15:00, θα διαµορφώσει το τελικό ∆ιεκδικητικό Πλαίσιο του
Σωµατείου µας για τη νέα ΕΣΣΕ, αφού λάβει υπόψη του τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους συναδέλφους, από τις παρατάξεις και αυτές που θα κατατεθούν από τους Γενικούς Συµβούλους. Επίσης θα ζητηθεί εξουσιοδότηση του Γεν. Συµβουλίου προς το ∆.Σ. του Σωµατείου µας για απόφαση και πραγµατοποίηση πολυήµερων απεργιακών κινητοποιήσεων και εξουσιοδότηση της
διαπραγµατευτικής οµάδας. Την Πέµπτη θα πραγµατοποιηθεί και δεύτερο Γενικό Συµβούλιο µε θέµα συζήτησης την έγκριση ή όχι της δυνατότητας που θα µας δίνεται, µετά από πάγιο αίτηµα των εργαζοµένων, να επιλέγουµε το ποσοστό της εργατικής εισφοράς έως 15%, αντί για το έως 5% που ισχύει σήµερα στο συνταξιοδοτικό πρόγραµµα της Groupama.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από εφτά χρόνια επιβολής µνηµονιακών µέτρων, µετά από εφτά χρόνια
ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωµάτων, µετά από εφτά χρόνια φτωχοποίησης του
ελληνικού λαού, η σύµβασή µας πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί φάρο ελπίδας και να
δίνει το σύνθηµα της αντεπίθεσης των δυνάµεων της εργασίας στη ρηµαγµένη χώρα
µας.
Σας καλούµε να παραµείνετε σε εγρήγορση έχοντας την βεβαιότητα πως το Σωµατείο µας δεν θα επιτρέψει σε όλους όσους έχουν επιδοθεί σε έναν ανίερο αγώνα λεηλάτησης και απαξίωσης να θίξουν τα εργασιακά µας δικαιώµατα που µε τόσο κόπο, αγώνα και θυσίες έχουµε µε επιτυχία υπερασπιστεί.

                                   Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ∆ΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου