Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Στις 14 Δεκεμβρίου η Πρώτη Παρουσίαση της Μελέτης Αναφοράς του IENE «South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» στην Αθήνα

Από το energia.gr
Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) οργανώνει στην Αθήνα μία ειδική εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση της μεγάλης μελέτης αναφοράς « South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» ( SEEEO 2016-2017) η οποία ολοκληρώθηκε και αποτελεί τον ενεργειακό Άτλαντα ολόκληρης της περιοχής. Η παρουσίαση θα γίνει στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών στις 12 το μεσημέρι. Εξέχοντα στελέχη του ελληνικού ενεργειακού τομέα, εκπρόσωποι διπλωματικών αντιπροσωπειών, μέλη του ΙΕΝΕ αλλά και συνεργάτες που βοήθησαν για την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής μελέτης θα συμμετέχουν σ’ αυτήν την ειδική εκδήλωση.

Την εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή μόνο..
για μέλη του ΙΕΝΕ και ξένους διπλωμάτες, θα ανοίξει ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, ενώ θα υπάρξει χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της μελέτης από ομάδα του ΙΕΝΕ στην οποία συμπεριλαμβάνονται ο Εκτελεστικός Δ/ντης του ΙΕΝΕ, κ. Κωστής Σταμπολής, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΕΝΕ, Καθηγητής Παντελής Κάπρος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου, κ. Κων/νος Παπαμιχαλόπουλος. Στο δεύτερο τμήμα της εκδήλωσης θα υπάρξουν σύντομες παρεμβάσεις από στελέχη εταιρειών - χορηγών της μελέτης, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συμμετοχή στελεχών της ενεργειακής αγοράς και ξένων διπλωματών.

Η Μελέτη « South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017», πραγματοποιείται για δεύτερη φορά από το ΙΕΝΕ – η πρώτη πραγματοποιήθηκε το 2011 - και παρέχει μια εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη εικόνα του ενεργειακού τομέα της περιοχής αλλά και περιλαμβάνει ένα τεράστιο αριθμό δεδομένων και πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών σεναρίων για το πως θα διαμορφωθεί η ενεργειακή προσφορά και ζήτηση, καθώς και εκτιμήσεις για την πορεία των επενδύσεων μέχρι το 2025 για όλο το φάσμα των ενεργειακών εφαρμογών στις χώρες της περιοχής.

Η χρηματοδότηση της Μελέτης προήλθε από μια ομάδα χορηγών στους οποίους περιλαμβάνονται οι εξής εταιρείες: Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΠΑ) ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες: Τέρνα Ενεργειακή, ΛΑΓΙΕ, Energean Oil & Gas καθώς και η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2017, έχει προγραμματισθεί μια σειρά από εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην Μελέτη του Outlook και θα πραγματοποιηθούν στην Σόφια, το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι, την Κων/πολη, την Βιέννη, και σε άλλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής. Λεπτομέρειες αναφορικά με τις πιο πάνω εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν μέσα από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΙΕΝΕ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι χορηγοί της εκδήλωσης της 14ης Δεκεμβρίου είναι η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ και η IGI Poseidon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου