Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η καταστροφή που βιώνουµε σαν εργαζόµενοι και σαν πολίτες αυτής της χώρας από το 2009, δυστυχώς συνεχίζεται µε διαρκώς αυξανόµενη ένταση.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους, συνεχίζουν να ρηµάζουν τις ζωές µας και να προσπαθούν να ρίξουν ότι έχει αποµείνει όρθιο.
Απέναντι λοιπόν στο νέο συµπληρωµατικό µνηµόνιο το οποίο όλοι βλέπουµε πως έρχεται, οι δυνάµεις της εργασίας αλλά και σύσσωµος ο λαός µας, οφείλει για µία ακόµα φορά να αντισταθεί και να το αντιπαλεύσει.
Αφού διέλυσαν µε τα µνηµόνιά τους όλες τις εργασιακές σχέσεις, δίνουν το τελικό χτύπηµα µε την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώµατος της απεργίας,διαλύοντας το Νόµο 1264/82, ο οποίος ρυθµίζει όχι τα «προνόµια των συνδικαλιστών» όπως θέλουν να παρουσιάζουν, αλλά ουσιαστικά ρυθµίζει µε δηµοκρατικό τρόπο πολλά εργασιακά θέµατα, που έχουν να κάνουν µε..
την απεργία, µε τον τρόπο λήψης των απεργιακών κινητοποιήσεων, προβλέπει πλαφόν απολύσεων, απαγόρευση lock out, βασικές αρχές ελευθερίας και έκφρασης στους χώρους εργασίας.

Επίσης ενώ ακόµη δεν πρόλαβε να στεγνώσει το µελάνι της προηγούµενης ρύθµισης για το ασφαλιστικό, ανακαλύφθηκε άµεσο πρόβληµα βιωσιµότητάς του, µε αποτέλεσµα την απαρχή νέων σεναρίων για αύξηση εισφορών, επιµήκυνση του χρόνου εργασίας, µειώσεις συντάξεων και ότι άλλο τους πουν.
Στις 8 του ∆εκέµβρη δίνουµε το σύνθηµα της αντεπίθεσης απέναντι σε κάθε λογική επιβολής περαιτέρω φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Απέναντι σε κάθε πρακτική εισπρακτική και λεηλασίας του πλούτου της χώρας µας. Απέναντι σε κάθε καταρράκωση θεσµών, αξιών και ηθικής. Απέναντι σε κάθε λογική συντεχνιακή, ιδιοτέλειας και ωχαδελφισµού.Στο σηµείο που οι τοκογλύφοι µας έφεραν ότι χτυπάει τον έναν, αφορά όλους µας.

Καλούµαστε όλοι να συµµετέχουµε µαζικά και αγωνιστικά στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η συνοµοσπονδία µας στις 8 ∆εκέµβρη, για την Αθήνα 11:00π.µ. στο Πεδίον του Άρεως και για τη Θεσσαλονίκη στις 11:30 π.µ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

                                                            ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου