Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Φρένο στο ντίζελ έως το 2025 προωθεί η Αθήνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Φρένο στο ντίζελ έως το 2025 προωθεί η Αθήνα
Από το energypress.gr
Την πρόθεσή τους να σταματήσουν τη χρήση ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων και φορτηγών έως το 2025 εξέφρασαν οι δήμαρχοι τεσσάρων μεγάλων πόλεων, εκ των οποίων και ο δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης από το βήμα της Συνόδου των Δημάρχων του C40 (Δικτύου των Πόλεων).

Πιο αναλυτικά, Αθήνα, Παρίσι, Πόλη του Μεξικού και Μαδρίτη υποσχέθηκαν ότι θα επιβάλουν την απαγόρευση με στόχο της βελτίωση της ατμόσφαιρας και θα δώσουν κίνητρα για να προωθήσουν τις μετακινήσεις με ποδήλατο και με τα πόδια. 

«Στόχος μας είναι να ..
απομακρύνουμε τελικά όλα τα αυτοκίνητα από το κέντρο της Αθήνας τα επόμενα χρόνια», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων και κάλεσε όλους στην κυβέρνηση να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους βάσει των διεθνών συμφωνιών για το κλίμα και να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για τον καθαρισμό του αέρα που αναπνέουμε. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πετρελαιοκινητήρες επιβαρύνουν το αστικό περιβάλλον με την παραγωγή αιωρούμενων σωματιδίων (PM) και οξειδίων του αζώτου (NOx), τα οποία προσβάλλουν τους πνεύμονες και ευθύνονται για καρδιαγγειακές ασθένειες ή άλλες που επιφέρουν τον θάνατο. Προκαλούν επίσης σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και σε ανθρώπους χωρίς βεβαρημένο ιστορικό. 

Όλα αυτά ενώ φέτος αποδείχτηκε πως μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έλεγαν ψέματα για τις εκπομπές των παραπάνω ρύπων στα μοντέλα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου