Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

"Τσουνάμι" πετρελαίου από τη Βόρεια Θάλασσα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το newmoney.gr
Oι πετρελαιοπαραγωγοί στη Βόρεια Θάλασσα ετοιμάζονται να παράξουν το περισσότερο πετρέλαιο εδώ και τέσσερα χρόνια. Η αύξηση αυτή γίνεται τη στιγμή που ο OPEC προσπαθεί να μειώσει τα επίπεδα παραγωγής μερικών χωρών του για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.

Πρόκειται για απευθείας πρόκληση και εμπόδιο προς τον OPEC, του οποίου τα στελέχη θα συναντηθούν στη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου για να αποφασίσουν πως θα μειώσουν την παραγωγή στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Η Λιβύη, η Νιγηρία και το Ιράν υποστηρίζουν πως πρέπει να εξαιρεθούν από τις μειώσεις λόγω των εγχώριων συνθηκών τους, ενώ το Ιράκ έχει αντιδράσει για το πως έχει μετρηθεί η δική του παραγωγή.

Μερικά κράτη τα οποία δεν ..
είναι μέλη του OPEC, όπως το Καζακστάν, η Βραζιλία και η Ρωσία έχουν αυξήσει την άντληση πετρελαίου, με τη Ρωσία να φτάνει μετα-Σοβιετικό ρεκόρ μόλις τον προηγούμενο μήνα. Ο OPEC, αν και προσπαθεί να προχωρήσει σε μειώσεις, φαίνεται πως... ό,τι προλαβαίνει, κάνει, αφού μόλις τον Οκτώβριο έφτασε σε ρεκόρ 34,02 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με μελέτη του Bloomberg. Σαν δεν έφτανε αυτό, οι ΗΠΑ παράγουν όσο περισσότερο μπορούν αφού έχουν άρει τα εμπάργκο παγκοσμίως πέρυσι.

Το κύμα του πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας έρχεται τη στιγμή που μία μεγάλη συγκέντρωση τάνκερ γεμάτα με πετρέλαιο αρχίζουν και αδειάζουν, ξεκαθαρίζοντας την προηγούμενη υπερπροσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου