Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Μανιάτης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τεχνικό κέντρο για τις έρευνες υδρογονανθράκων της περιοχής

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Από το energypress.gr
Η Ελλάδα είναι σε καλή θέση ώστε να παίξει έναν ακόμη ρόλο σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων, δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, στο ελληνοαραβικό συνέδριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα μας μπορεί να γίνει τεχνικό κέντρο για την στήριξη των ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένης της εμπειρίας και των εγκαταστάσεων που διαθέτει σε τομείς όπως η ναυτιλία, τα ναυπηγεία και οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης μίλησε και για τους αγωγούς που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στην περιοχή. Τόνισε σχετικά ότι ..
«ο ΤΑΡ και ο Νότιος Διάδρομος γίνεται πράξη και χαιρόμαστε που βοηθήσαμε». Στον τομέα του LNG είπε ότι θα έχει θετική επίπτωση το τερματικό της Αλεξανδρούπολης, καθώς «μαζί με την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας και τον IGB συνιστούν τρίγωνο διεξόδου και αντίστροφης ροής από την Ελλάδα προς το Βορρά».

Ο κ. Μανιάτης στάθηκε στη σημασία του κάθετου διαδρόμου, λέγοντας ότι «υπογράψαμε τον κάθετο διάδρομο που θα δημιουργεί νέα πηγή τροφοδοσίας προς Βουλγαρία-Ρουμανία και άλλες χώρες».

Για τον αγωγό East Med, ανέφερε πως «η μελέτη που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο επιβεβαιώνει πως είναι τεχνικά εφικτός και οικονομικά ανταγωνιστικός. Εναπόκειται στην αγορά να αποφασίσει».

Τέλος, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι η χώρα μας έχει καθυστερήσει σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων και η κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει την υπογραφή των νέων συμβάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου