Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

 Στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ΟΛΟΙ, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, έχουμε πληρώσει ακριβά τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, τις μηδενιστικές αντιλήψεις και κριτικές .
           Από το «λεφτά υπάρχουν» περάσαμε στο «Ζάππειο 1..2..» και τέλος στο «σκίσιμο των μνημονίων». Το φαινόμενο αυτό δυστυχώς εμφανίζεται και στους εργασιακούς χώρους και τα ΕΛΠΕ δεν αποτελούν εξαίρεση.
           Κάποιοι θεωρούν πως η αλλαγή ονόματος παράταξης μπορεί να σβήσει πρακτικές και αποτελέσματα αρνητικά για το σύνολο των εργαζομένων.
           Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει τις «Κασσάνδρες»  των ατομικών συμβάσεων επί Διοίκησης Κωστόπουλου, τις προσλήψεις με σταγονόμετρο όταν οι ίδιοι είχαν την πρωτοκαθεδρία στο σωματείο.
           Κάποιοι άλλοι «πρωτοεμφανιζόμενοι» στο χώρο, δήθεν προοδευτικοί, ζητούν να τους στηρίξετε για ένα συνδικάτο που θα παλεύει για αξιοπρέπεια και αξιοκρατία χωρίς πελατειακές σχέσεις.
           Λέξεις και συνθήματα που χάνουν το νόημά τους όταν η παράταξη που τα επικαλείται πράττει εντελώς τα αντίθετα.
           Η αξιοκρατία που..
ονειρεύονται θα έχει ως πρότυπο και παράδειγμα την τελευταία αξιολόγηση στη συντήρηση των ΒΕΑ; Αυτές οι πελατειακές σχέσεις αφορούν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες -και όχι μόνο -με τη Διοίκηση της Εταιρείας που οι ίδιοι επικαλούνται παρουσία αρκετών συναδέλφων;  Αξιοπρέπεια σημαίνει να παρακαλάς για εκλογική συνεργασία αυτούς που μέχρι χθες κατηγορούσες (ΣΚΕΕΠ) για να καταφέρεις να αποκτήσεις έστω και μια έδρα ;
           Λογικές παραγοντισμού, από όπου και αν εκπορεύτηκαν και δυστυχώς συνεχίστηκαν και στην τριετία που πέρασε, περιορίστηκαν σύμφωνα με τις δυνατότητες της παράταξής μας και στον βαθμό που προτεραιότητα για εμάς ήταν η διεκδίκηση σημαντικών θεμάτων όπως ΣΣΕ, Εσωτερικός Κανονισμός, προσλήψεις κ.α. καθώς επίσης και η ενότητα του Σωματείου μας.
           Δεν απολογούμαστε για την επιλογή της παράταξής μας στη συγκρότηση του προεδρείου του Σωματείου. Προγραμματική σύγκλιση δράσης σε κάθε Σωματείο δεν σηματοδοτεί έκπτωση σε αρχές, αξίες, πιστεύω και θέσεις. Άλλωστε όσοι πρότειναν αντιπροσωπευτικό ή διαπαραταξιακό Σωματείο θα συνέκλιναν με τη κοινή λογική σε ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα δράσης ή διαφορετικά θα μοίραζαν απλά τις θέσεις του προεδρείου.
           Ζητάμε από όλους σας και από τον καθένα ξεχωριστά να κρίνετε βάσει αυτών που υλοποιήθηκαν από το προηγούμενο πρόγραμμα δράσης της παράταξής μας αλλά και του Σωματείου. Αποφασίστε και κρίνετε βάσει συνέπειας λόγων και έργων και όχι βάσει των όσων αναφέρουν κατά καιρούς «επαγγελματίες» ψευδολόγοι και μηδενιστές, που δυστυχώς γι αυτούς διαψεύδονται καθημερινά .
           Όσον αφορά την παράταξής μας, είναι γνωστή η προσφορά της και οι αγώνες της. Αγώνες στις πύλες των εργοστασίων για υπογραφή της ΣΣΕ το 2011 και το 2014, για εξαίρεση μας από το Ενιαίο Μισθολόγιο, για την αναγκαιότητα προσλήψεων που συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια μας και την κατάργηση των 12ωρων. Η ΕΛΚΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.
          
      Λάθη και παραλήψεις υπήρξαν από την πλευρά μας. Η δημόσια αυτοκριτική ακόμα και σε ανακοινώσεις μας για άλλους είναι αδιανόητη, για εμάς είναι θέμα αρχής. ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΩΝ.
           Πέραν των γενικότερων θεμάτων που η συνεισφορά της ΕΛΚΕ ήταν καθοριστική (ΣΣΕ, Εσωτερικός Κανονισμός, προσλήψεις κ.α.) και την καθημερινή παρουσία μας για επίλυση προβλημάτων που προέκυπταν, αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά πρωτοβουλίες της  παράταξης μας στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο προεδρείο του ΠΣΕΕΠ.
·         Πρωτοβουλία για αναγνώριση της προσφοράς εργολαβικών συναδέλφων στη  λειτουργία των εργοστασίων, με την σταδιακή ένταξη στο μόνιμο προσωπικό όσων συναδέλφων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (δήλωση συμφωνίας Σωματείου – Εταιρείας ).
·         Άμεση παρέμβαση και επίλυση θεμάτων που αφορούσαν συναδέλφους εργολαβικούς στην καθαριότητα, στην ασφάλεια κ.α.
·         Παρεμβάσεις με ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον περιορισμό του αριθμού αδειών εκτέλεσης εργασιών.
·         Παρέμβαση στα δρομολόγια μεταφοράς προσωπικού.
·         Παρέμβαση για την ένταξη των δανεικών εργαζομένων στη βάρδια,  από άλλες  εταιρείες του Ομίλου, στο μόνιμο προσωπικό και στη σύμβαση μας.
·         Συνεχής προσπάθεια μέσω της Ομοσπονδίας μας για την ρύθμιση και κατοχύρωση των επαγγελμάτων και ειδικοτήτων του Χειριστή Μονάδων Παραγωγής Πετρελαιοειδών και του Χειριστή Διακίνησης και Εμπορίας Πετρελαιοειδών. Ρύθμιση και κατοχύρωση που δίνει απαντήσεις στα θέματα: ουσιαστικής και συνεχούς εκπαίδευσης, περιγραφής του περιεχομένου εργασιών, αξιολόγησης και εξέλιξης με αξιοκρατία. Αλήθεια προβληματίστηκε η Διοίκηση της Εταιρίας, όταν ο Πρόεδρος της Βουλής κος Βούτσης, που επισκέφτηκε τα Διυλιστήρια διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν οι συνάδελφοι μας να θεωρούνται έως και σήμερα ‘’ανειδίκευτοι εργάτες’’;
·         Έναρξη συνεργασίας με το  Θριάσιο Νοσοκομείο για καταγραφή περιστατικών, με  σκοπό την μελλοντική αξιολόγηση τους και αναγνώριση τους ως επαγγελματικές ασθένειες.

Αγωνιζόμαστε
·         Για Βιώσιμη και Ασφαλή Λειτουργία – Ανάπτυξη του Ομίλου ΕΛΠΕ
·         Ενάντια σε όποιες λογικές κουαρτέτου και κυβέρνησης για ξεπούλημα των Εταιρειών Ενέργειας
Διεκδικούμε
·         Διατήρηση και διεύρυνση των όσων έως και σήμερα με αγώνες και θυσίες έχουν κατακτηθεί
·         Υπογραφή ΣΣΕ με θετικό πρόσημο
·         Την αποσύνδεση του χρονοεπιδόματος από το EBITDA
·         Την εξάλειψη του 60% και 80% στις ετήσιες τακτικές μεικτές αποδοχές
·          των νεοπροσλαμβανομένων συναδέλφων που εντάσσονται στο 19ο μισθολογικό κλιμάκιο για τον 1ο και 2ο χρόνο της εργασίας τους αντίστοιχα.
·         Την αύξηση του ποσοστού της εργοδοτικής εισφοράς στο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τους ασφαλισμένους σε κύριο ασφαλιστικό ταμείο μετά την 01.01.1993. Προτείνουμε τον 1ο χρόνο αύξηση του ποσοστού από 2,5% σε 3,5% και σε ετήσια βάση μετέπειτα αύξηση του ποσοστού κατά 0,5%., ανάλογα με τη διάρκεια της σύμβασης
·         Την καταβολή του επιδόματος master στο ποσοστό που ισχύει σήμερα, για όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, ανεξαρτήτως ημερομηνίας πρόσληψης
·         Αύξηση των κοινωνικών παροχών που αναφέρονται στη σύμβαση (πχ. βρεφονηπιακοί σταθμοί – νηπιαγωγεία, σχολικά βοηθήματα κλπ.)
·         Επαναφορά της ΑΜΑ στις 24 ώρες για όλο το προσωπικό
·         Υλοποίηση προσλήψεων το δυνατόν συντομότερο στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της εταιρείας (πχ συντήρηση βάρδιας) και διεκδίκηση εφαρμογής και στο Διυλιστήριο της Θεσ/κης του προγράμματος βάρδιας για μηχανικό, οργανά, ηλεκτρολόγους
·         Αύξηση των αδειών με αποδοχές στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε πρόγραμμα βάρδιας όπως επίσης και στους υπόλοιπους συναδέλφους για να καλυφτούν στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες όλων των εργαζομένων

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
         
      Στις 10 και 11 του Οκτώβρη καλούμαστε να επιλέξουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στα όργανα του συνδικάτου για τα τρία επόμενα χρόνια.
         
     Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η σταθερότητα σε αρχές και αξίες που η ΕΛΚΕ έχει επιδείξει τα οκτώ τελευταία χρόνια στην διοίκηση του σωματείου, είναι η εγγύηση για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων μας.
      
   Σας καλούμε να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια μας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερη δύναμη στην ΕΛΚΕ, για ένα Σωματείο Προοδευτικό Δημοκρατικό Διεκδικητικό και Πρωτοπόρο στους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου