Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ Σ,Κ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ
Συναδέλφισσες, οι

Σε λίγες μέρες καλούμαστε να εκλέξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως και όλα τα άλλα όργανα του Σωματείου μας. Ένα Διοικητικό Συμβούλιο που καλείται να συσπειρώσει όλους τους εργαζόμενους και να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρα προβλήματα, σε μια δραματική –οικονομικά και κοινωνικά – συγκυρία.

Η πρόσφατη ιστορία των αγώνων για τις συμβάσεις του 2011 και του 2014, η δραματική εμπειρία του δυστυχήματος του Μάη του 2015 στις ΒΕΑ, με τον άδικο χαμό των συναδέλφων μας και του αγώνα μας να ξανασταθούν στα πόδια τους εργαζόμενοι και εγκαταστάσεις, κόντρα στους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς της Εταιρείας αλλά και συνδικαλιστικών παρατάξεων, όπως και οι αντιπαραθέσεις και οι απεργίες που ακολούθησαν για προσλήψεις, ασφαλή οργανογράμματα, περιγραφές θέσεων εργασίας και διαδικασίες, ήταν αποκαλυπτικές για τον ρόλο και την σοβαρότητα όλων μας.

Οι εμπειρίες μας σαν εργαζόμενοι, ο τρόπος που..
αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις των καιρών, καθώς και τα αποτελέσματα που έχουμε να επιδείξουμε, είναι γνωστά σε όλους γιατί τα ζήσαμε και τα ζούμε. Έτσι δεν μπορεί κανένας να κοροϊδέψει τον κόσμο, κάνοντας το άσπρο μαύρο με ανακοινώσεις και κουτσομπολιά, ανακατεύοντας ψέματα με αλήθειες για να τρελαίνει τους εργαζόμενους.

Γιατί ξαφνικά περίσσεψαν οι «ανεξάρτητες» παρατάξεις, οι οποίες από την μια μέρα στην άλλη άλλαξαν «προβιά», «είδαν το φως το αληθινό»… και ανακάλυψαν τον «ανεξάρτητο και αδέσμευτο» συνδικαλισμό. Σε κάθε περίπτωση τους καλωσορίζουμε έστω και τώρα.

Σαν ΕΝΙΑΙΑ – ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. έχουμε διανύσει μακρύ δρόμο αγώνων και ρήξεων για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Από το 1996, όταν μια μικρή τότε ομάδα εργαζομένων προερχόμενοι από όλο το πολιτικό φάσμα της εποχής, διαβλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, τολμήσαμε και ξεπεράσαμε κομματικά και συνδικαλιστικά στερεότυπα, συγκρουστήκαμε με πανίσχυρους τότε μηχανισμούς, και δημιουργήσαμε μια νέου τύπου παράταξη για τα δεδομένα της εποχής, πάνω και πέρα από παλιές εξαρτήσεις και προκαταλήψεις.

Με μοναδικό θεμέλιο την κοινή αντίληψη για τα προβλήματα και την απόφασή μας να τα αντιπαλέψουμε κόντρα σε εκβιασμούς, απειλές και μηχανορραφίες όσων η προσπάθειά μας τους δυσκόλευε ή τους ξεβόλευε, διανύσαμε μια διαδρομή με πολλούς αγώνες, συγκρούσεις, λάθη και επιτυχίες και σήμερα αυτή η προσπάθεια και η αντίληψη έφτασε να κερδίζει την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και να βρει και μιμητές.
Σήμερα, με την στήριξη των εργαζομένων και κυρίως με την ενεργή συμμετοχή και νέων συναδέλφων, η ΕΝΙΑΙΑ – ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. αποτελεί πλέον τον βασικό κορμό του συνδικάτου, έχοντας τα τελευταία χρόνια την κεντρική ευθύνη του Σωματείου.
Στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του Σωματείου, σε καιρούς μνημονιακών - αντεργατικών πολιτικών, που συνεχίζονται και με την νέα κυβέρνηση και τσακίζουν δικαιώματα και ζωές, δώσαμε μαζί με τους εργαζόμενους αγώνα μοναδικό, που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον του Σωματείου μας, καταφέρνοντας να υπερασπιστούμε την Σύμβασή μας, εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.

Σ’ αυτή τη ισοπεδωτική για την Ελληνική κοινωνία συγκυρία, το Σωματείο μας στάθηκε όρθιο και παραμένει δυνατό, με τους εργαζόμενους να το στηρίζουν ενωμένοι, γνωρίζοντας πως είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να υπερασπιστούμε τη δουλειά και τη ζωή μας.
Συναδέλφισσες, οι

Σήμερα σαν ΕΝΙΑΙΑ – ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.,  ζητάμε ξανά την στήριξή σας, κυρίως όμως την ενεργή σας συμμετοχή, για να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια αυτή. Γνωρίζουμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι και πως η χώρα αναστενάζει, δεμένη με τα δεσμά των μνημονίων που της επέβαλαν οι μεγαλοτραπεζίτες και το ΔΝΤ και υλοποιούν υποταγμένες κυβερνήσεις, κινδυνεύει πλέον με διάλυση. Ξέρουμε επίσης πως τα ΕΛΠΕ, δεν μένουν ανεπηρέαστα από αυτή την κατάσταση.

Έχουμε όμως την γνώση του μεγέθους και των δυνατοτήτων των ΕΛΠΕ σαν Βαριάς Ενεργειακής Χημικής Βιομηχανίας, είμαστε πεισμένοι και αποφασισμένοι να αποδείξουμε όπου και σε όποιον χρειαστεί, πως οι εργαζόμενοι με την γνώση, την εξειδίκευση και την αφοσίωση στη δουλειά τους, είναι η δύναμη και το πολυτιμότερο κεφάλαιο των ΕΛΠΕ.

Συναδέλφισσες, οι

Εμείς ξέρουμε πού πρέπει να ρίξουμε το βάρος στη νέα Σύμβαση, αλλά και στις άλλες διεκδικήσεις των εργαζομένων όπως:
·        Βελτίωση σε μισθολογικές ρυθμίσεις, ασφαλιστικό πρόγραμμα (Groupama), για όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους
·        Επιπλέον μέρες ξεκούρασης των εργαζομένων στη βάρδια, καθώς και σε τμήματα συντήρησης και υποστήριξης
·        Λύσεις σε προβλήματα εξέλιξης, αναβάθμισης και ουσιαστικής αξιοποίησης ειδικοτήτων και κατηγοριών εργαζομένων που χρόνια τώρα η Εταιρεία με πρακτικές αναξιοκρατίας, κολλητών, «αλεξιπτωτιστών» κλπ. σπρώχνουν σε απογοήτευση, αδράνεια, ακόμη και σε αποχωρήσεις, συναδέλφους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Εταιρείας
·        Φραγμό στη Διευθυντική αυθαιρεσία, τις απειλές και τους εκβιασμούς προϊσταμένων σε βάρος υφισταμένων τους, στοχεύοντας να επιβάλουν κλήμα φόβου και υποταγής
·        Λύσεις επιτέλους πολλών προβλημάτων καθημερινότητας, που χρονίζουν και επηρεάζουν άμεσα την ασφαλή και παραγωγική εργασία ανθρώπων και Τμημάτων αλλά και πολλά άλλα που όταν έρθει η ώρα θα τα πούμε και θα τα οργανώσουμε αναλυτικά για να διεκδικήσουμε λύσεις…
Σαν ΕΝΙΑΙΑ – ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ. δεν θα μπούμε σε πλειστηριασμούς παροχολογίας, όπως βλέπουμε να κάνουν άλλες παρατάξεις και ψηφοδέλτια. Αυτό το αφήνουμε σε όσους νομίζουν ακόμη πως μπορούν να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους με εύκολες ανέξοδες υποσχέσεις και ψεύτικα μεγάλα λόγια.

Εμείς δοκιμαστήκαμε στους αγώνες, στα δύσκολα και τα αποτελέσματα τα ξέρετε όλοι. 

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, με την βεβαιότητα πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν με την ίδια αποφασιστικότητα και πίστη στο δίκιο του αγώνα μας, όπως το έκαναν και μέχρι σήμερα, για να υπερασπιστούμε θέσεις και σχέσεις εργασίας και κυρίως την Σύμβασή μας, απέναντι σε όποιους μας στοχοποιήσουν.

Θα απαιτήσουμε προς κάθε κατεύθυνση - και αν δεν το καταλαβαίνουν θα τους το επιβάλουμε- να σεβαστούν τους εργαζόμενους, τη δουλειά μας, τις ανάγκες μας, σαν μόνη προϋπόθεση για να απελευθερωθούν οι δημιουργικές και παραγωγικές δυνατότητες των εργαζομένων και να δρομολογήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης για τα ΕΛΠΕ.

Το πραγματικό δίλημμα συνάδελφοι, σ’ αυτές τις εκλογές είναι, ποιους εμπιστεύεστε στα δύσκολα χρόνια που ζούμε.

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές την Δευτέρα 10.10.2016 και Τρίτη 11.10.2016. 

Η συμμετοχή είναι δύναμη για το Σωματείο.
Στείλτε το μήνυμά σας σε κάθε κατεύθυνση, Εργοδοσία, Κυβέρνηση, «επενδυτές», αλλά και διάφορους «πρόθυμους» συνδικαλιστές κάθε … χρώματος και τάσης, πως τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να περάσουν, όπως δεν πέρασαν και μέχρι σήμερα.

                                               Ψηφίστε ΕΝΙΑΙΑ – ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ.

Στηρίξτε το Σωματείο, το μόνο όπλο μας για να υπερασπιστούμε την δουλειά και την ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου