Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Μαμάντωφ: O ΔΕΣΦΑ έχασε το 40-50% της αξίας του - πιθανόν να εγκαταλείψουμε αλλά ελπίζουμε σε συμβιβασμό

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαμάντωφ
Από το energypress.gr
Στον απόηχο των δηλώσεων του διευθύνοντα συμβούλου της SOCAR, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ, ότι η εταιρεία δεν κάνει πίσω στον διαγωνισμό για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, σήμερα προχώρησε σε νέες δηλώσεις ο πρώην επικεφαλής της SOCAR Energy Greece, Ανάρ Μαμάντωφ, λέγοντας ότι ο όμιλος αναμένει συμβιβαστικές προτάσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι νέοι κανόνες για τον υπολογισμό της ταρίφας στην Ελλάδα (που εισήχθησαν με την τροπολογία Σκουρλέτη) θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κερδοφορία του ΔΕΣΦΑ. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι βάσει προκαταρκτικών εκτιμήσεων, οι νέες ταρίφες σημαίνουν πως ο ΔΕΣΦΑ χάνει το 40-50% της αξιάς του.

«Με τις νέες συνθήκες, το σχέδιο ...
παύει να είναι το ίδιο ενδιαφέρον για εμάς. Συνεπώς, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση και τους προσφέραμε μια πρόταση συμβιβασμού. Μας ενδιαφέρει το σχέδιο, αλλά πρέπει να έχει λογική από εμπορικής πλευράς και με τις νέες συνθήκες η SOCAR ίσως να μην είναι έτοιμη για την αγορά».

Ο Μαμάντωφ ανέφερε επίσης ότι η SOCAR περιμένει πλέον την αντιπροσφορά της ελληνικής κυβέρνησης: «Η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε για τις θέσεις μας. Αν ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πρέπει να το δείξει».

Σχετικά με το θέμα της διαιτησίας, είπε ότι «δεν σκοπεύουμε να προσφύγουμε στα δικαστήρια, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε το σχέδιο. Η SOCAR είναι έτοιμη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά με τους ίδιους όρους».

Τέλος, ο Μαμάντωφ σχολίασε ότι «η εγγυητική επιστολή θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου. Είναι μια απλή υπόθεση η παράτασή της, αλλά προς το παρόν δεν βλέπουμε επαρκείς λόγους για να το πράξουμε. Ταυτόχρονα, η SOCAR ελπίζει να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου