Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ιράν: Θα Συνεργαστούμε με τον ΟΠΕΚ για τη Σταθεροποίηση της Αγοράς

Αποτέλεσμα εικόνας για ιραν πετρελαιο
Από το energia.gr
Θα συνεργαστούμε με τον ΟΠΕΚ για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου, διαμηνύει το Ιράν, ωστόσο την ίδια ώρα η Σαουδική Αραβία «προσγειώνει» τις σχετικές προσδοκίες της αγοράς, ωθώντας χαμηλότερα τις τιμές του αργού.

Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Namdar Zanganeh, δήλωσε πως το Ιράν θα συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ, για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου, αναμένοντας, όμως, και από τους άλλους να σεβαστούν τα δικαιώματά του, σύμφωνα με το το Reuters που επικαλείται το SHANA. 

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο σχεδίου για «πάγωμα» της παραγωγής, ο ίδιος είπε πως το Ιράν στηρίζει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να επέλθει η σταθερότητα στην αγορά.

Την ίδια ώρα, πάντως,..
ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, επεσήμανε στο Reuters: «Δεν πιστεύουμε πως χρειάζεται κάποια σημαντική παρέμβαση στην αγορά, εκτός από το να επιτρέψουμε στις δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης να κάνουν τη δουλειά τους». 

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, η αγορά κινείται, ήδη, προς τη σωστή κατεύθυνση.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί κατά 0,46% στα 47,12 δολάρια το βαρέλι και το Μπρεντ είναι χαμηλότερα κατά 0,64% στα 49,35 δολάρια.

Οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών  του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στα περιθώρια του Διεθνούς Φόρουμ για την Ενέργεια, στις 27-28 Σεπτεμβρίου, στην Αλγερία, με τα σχόλια από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας να περιορίζουν τις προσδοκίες για σημαντική παρέμβαση σε μία αγορά που πλήττεται από την υπερπροσφορά και την ασθενή ζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου