Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τον Γ' Γύρο Αδειοδοτήσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Λήγει σήμερα η προθεσμία για τον Γ' Γύρο Αδειοδοτήσεων
Από το sigmalive.com
Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Γ' Γύρου αδειοδότησης στην Κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο δεν αναμένονται σήμερα ανακοινώσεις σε σχέση με τις εταιρείες που επέδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους, ωστόσο θα έχουμε ανακοινώσεις σε σχέση με τη λήξη της προθεσμίας και ενδεχομένως τα τεμάχια για τα οποία υπήρξε έντονο ενδιαφέρον. 

Σε χθεσινές του δηλώσεις..
εξάλλου ο Υπουργός Ενέργειας, κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι, πρώτα να δούμε τι θα γίνει με τις γεωτρήσεις και μετά οι σκέψεις για κατασκευή τερματικού.

Ο Υπουργός αλλά και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε χωριστές δηλώσεις τόνισαν και οι δυο ότι πρώτα θα ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη και μετά «θα ανακοινωθούν οι εταιρείες έχουν υποβάλει προτάσεις. 

Στα διαδικαστικά τώρα, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι βάσει της νομοθεσίας, η Συμβουλευτική Επιτροπή θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα υποβάλει τις εισηγήσεις της στον αρμόδιο Υπουργό και, κατ’ επέκταση, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αφού το Υπουργικό Συμβούλιο πάρει τις αποφάσεις του μετά θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για να καταλήξουν σε συμφωνία και συμβόλαια υπογραφής αδειοδότησης τεμαχίων. Υπάρχει η ελπίδα ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τους επόμενους έξι μήνες.

Συνεκμετάλλευση με Ισραήλ

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό, δήλωσε πως κατά την επικείμενη συνάντηση του Πρόεδρου Αναστασιάδη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου την Κυριακή αναμένεται να συζητηθούν τρία θέματα: οι διμερείς σχέσεις στους τομείς της ασφάλειας, της ενέργειας και της οικονομίας, η πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, καθώς επίσης και οι τρέχουσες εξελίξεις στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα για το θέμα της ενέργειας, ερωτηθείς αν αναμένεται επίσπευση της συμφωνίας συνεκμετάλλευσης, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία με το Ισραήλ και ένας εν εξελίξει διάλογος σε τεχνοκρατικό επίπεδο για κάποια θέματα που προκύπτουν, αλλά ευελπιστούν το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει κατάληξη.

Πηγή Σημερινή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου