Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Από το capital.gr
Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία άνω του 95% η έναρξη της διαδικασίας για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από την τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ. Το σχέδιο εγκρίθηκε όπως ακριβώς είχε προταθεί στην ημερήσια διάταξη από το διοικητικό συμβούλιο, με μοναδική διαφοροποίηση την εξειδίκευση των ποσοστών που θα παραχωρηθούν στην εταιρεία του δημοσίου και στον στρατηγικό επενδυτή, η οποία έγινε μετά από πρόταση του εκπροσώπου του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του δημοσίου ΔΕΣΑΔΜΗΕ θα αποκτήσει μετοχές ίσες με το 25% του ΑΔΜΗΕ ενώ ο στρατηγικός επενδυτής θα αποκτήσει το 24%. Το υπόλοιπο 51% θα εισφερθεί στην εταιρεία συμμετοχών της οποίας η μετοχική σύνθεση παραμένει ίδια με τη σημερινή μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ.

Η έναρξη των διαδικασιών ανοίγει τον δρόμο ώστε..
να δημοσιευτεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον στρατηγικό επενδυτή, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα έχει ανακηρυχτεί ο προτιμητέος επενδυτής ως τον Οκτώβριο.

Η ΓΣ ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πλην του θέματος 9 για το οποίο αποφασίστηκε η αναβολή λήψης απόφασης ενώ τέλος αποφασίστηκε η τοποθέτηση νέων μελών στο ΔΣ των κυρίων Γ.Ανδριώτη, Χ.Παπαγεωργίου, Β.Χατζηαθανασίου και Λ.Σταθάκη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία συνεχίστηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών μετά τα πρωινά επεισόδια σε κεντρικό ξενοδοχείο, παρέστη εκ νέου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης, που προανείγγηλε εκ νέου την πρόθεση προσφυγής στο ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου