Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερο πετρέλαιο από ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το fortunegreece.com
Knockout βγάζουν οι ΗΠΑ οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη μιας και έχουν το περισσότερο ανεκμετάλλευτο πετρέλαιο.

Στην άκρη, Σαουδική Αραβία και Ρωσία! Οι ΗΠΑ πλέον έχουν περισσότερο ανεκμετάλλευτο πετρέλαιο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη.

Αυτό, τουλάχιστον, εκτιμά μια νέα έκθεση της Rystad Energy, που φέρνει..
τις ΗΠΑ στην κορυφή της λίστας των χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου. 264 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου – τόσα είναι τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ σύμφωνα με την έκθεση. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι ποσότητες πετρελαίου σε υπάρχουσες πετρελαιοπηγές, νέα πρότζεκτ, κοιτάσματα που εντοπίστηκαν πρόσφατα, αλλά και προβλέψεις για κοιτάσματα που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα.

Σύμφωνα με τη Rystad, πάνω από τα μισά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αφορούν σχιστολιθικό πετρέλαιο, το οποίο και έχει αλλάξει εκ βαθέων το παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο. Χάρις σ’ αυτό, οι ΗΠΑ βρέθηκαν μεταξύ των πρώτων θέσεων στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου.

«Πρόκειται για μια επανάσταση. Πριν από δέκα χρόνια, κανένας δεν θα μπορούσε ούτε καν να ονειρευτεί ότι θα φτάναμε σ’ ένα τέτοιο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Τζάραντ Ράισταντ, διευθύνων σύμβουλος της Rystad Energy, στο CNNMoney.

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε ελαφρά πέρυσι, ως αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα που καθιστούν μη κερδοφόρα την άντληση κάποιων κοιτασμάτων. Όμως, τα αποθέματα είναι τεράστια, και οι παραγωγοί θα φροντίσουν να τα εκμεταλλευτούν μόλις οι τιμές ανακάμψουν.

Οι υπόλοιπες χώρες στη λίστα είναι η Ρωσία, με 256 δισεκατομμύρια βαρέλια ανεκμετάλλευτου πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία (212 δισεκατομμύρια), ο Καναδάς (167 δισεκατομμύρια), το Ιράν (143 δισεκατομμύρια) και η Βραζιλία (120 δισεκατομμύρια).

Συνολικά, ο πλανήτης διαθέτει συνολικά αποθέματα πετρελαίου ύψους 2,1 τρισεκατομμυρίων βαρελιών – περίπου 70 φορές ο παγκόσμιος ετήσιος ρυθμός παραγωγής πετρελαίου.

Πηγή: Cnn money

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου