Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Khalij Fars Oil Port: στόχος να γίνει ο ιρανικός λιμένας πετρελαϊκός κόμβος στον Περσικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Khalij Fars Oil Port: στόχος να γίνει ο ιρανικός λιμένας πετρελαϊκός κόμβος στον Περσικό
Από το naftikachronika.gr
Η χωρητικότητα των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου στον πετρελαϊκό λιμένα Khalij Fars Oil Port αναμένεται να αυξηθεί από τους 300 χιλιάδες στους 1,8 εκατομμύρια τόνους, μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων που έγιναν από τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένων και Ναυτιλίας  του Ιράν (PMO), Mohammad Saeednejad, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις υπό κατασκευή λιμενικές εγκαταστάσεις του Khalij Fars Oil Port στην επαρχία Hormozgan του Ιράν (ιρανικές ακτές των Στενών του Ορμούζ), όπου επιθεώρησε τα έργα των δεξαμενών αποθήκευσης, των αγωγών μεταφοράς πετρελαίου, τις εγκαταστάσεις πυρόσβεσης καθώς και των νέων προβλητών.

Εκτιμάται από τις δέκα νέες προβλήτες του λιμένα θα ..
διακινείται και εξάγεται μία ευρεία γκάμα πετρελαϊκών προϊόντων, όπως καύσιμα, βενζίνη, πετρέλαια παραφινικής βάσης καθώς και πίσσα, ενώ αναμένεται να επιλέγεται ο συγκεκριμένος λιμένας για την προμήθεια σε καύσιμα των πλοίων που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ.

Ο Mohammad Saeednejad επισήμανε ότι μέχρι στιγμής 27 εταιρείες από τον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, έχουν επενδύσει στα έργα του Khalij Fars Oil Port άνω των 260 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ. Και τόνισε ότι στόχος είναι το Khalij Fars Oil Port να καταστεί λιμένας-κόμβος για προμήθεια πετρελαίου και καυσίμων σε ολόκληρο τον Περσικό Κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου