Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ξένες επενδύσεις $40 έως $50 δις αναζητά η Νιγηρία για τον πετρελαϊκό της τομέα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξένες επενδύσεις $40 έως $50 δις αναζητά η Νιγηρία για τον πετρελαϊκό της τομέα
Από το naftikachronika.gr
Η Νιγηρία αναζητά την επένδυση 40 έως 50 δις δολαρίων σε έργα πετρελαίου, έχοντας αυξήσει πλέον την παραγωγή αργού στα μεγέθη των 1,9 εκατ. βαρελιών ημερησίως, ενώ αν επισκευαστεί ένας κομβικός αγωγός πετρελαίου, που υπέστη καταστροφές από επίθεση ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων στο Δέλτα του Νίγηρα προ μίας εβδομάδας, η δυνατότητα εξαγωγών της χώρας θα αγγίξει τα 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Σε χθεσινές δηλώσεις του από το Πεκίνο ο υπουργός υπεύθυνος για τα θέματα πετρελαίου της χώρας, Emmanuel Ibe Kachikwu, ανέφερε ότι ..
η Νιγηρία υπέγραψε μία συμφωνία συνεργασίας με την κινέζικη εταιρεία China North Industries Group Corp. για μία επένδυση ύψους $8,5 δις στον ενεργειακό τομέα της χώρας, η οποία ελπίζει να υλοποιηθεί επιτυχώς.

Στην ίδια συνέντευξη, που δόθηκε στο Bloomberg, ο Νιγηριανός υπουργός ανέφερε ότι «στόχος μας είναι η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων που θα φτάσουν τα $40 έως και $50 δις», ενώ επισήμανε «ότι επιλέγεται η επίσκεψη στην Κίνα γιατί είναι μία χώρα που έχει την δυνατότητα υλοποίησης τέτοιας έκτασης επενδύσεων στον πετρελαϊκό τομέα, κάτι που κρίνουμε ως ιδιαιτέρως χρήσιμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νιγηρία είναι μέλος του ΟΠΕΚ και μέχρι πρότινος η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Αφρικής. Αυτήν την θέση, όμως, έχασε από την Αγκόλα, λόγω των καταστροφών που έχουν επιφέρει σε νιγηριανούς αγωγούς πετρελαίου αλλά και πετρελαιοπηγές ένοπλες στρατιωτικές ομάδες, όπως η ομάδα «Niger Delta Avengers».

Μάλιστα τα μέλη της τελευταίας δηλώνουν ανυποχώρητα ως προς την απόφασή τους να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, εάν η κυβέρνηση της Νιγηρίας δεν σταματήσει την περιθωριοποίηση -όπως τα ίδια κρίνουν- της περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα και δεν θελήσει να απολαμβάνουν και οι κάτοικοι της περιοχής τα οφέλη από τα πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα του ποταμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου