Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΕΤΕΑΠΕΠ & ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,


Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει τόσο για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με το ΣΕΕΠΕ για τη χρηματοδότηση του ΕΤΕΑΠΕΠ όσο και για την υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης σας ενημερώνουμε ότι :

· Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΣΕΕΠΕ παρουσία της διαπραγματευτικής ομάδας της ΠΟΕ και της αντίστοιχης του ΣΕΕΠΕ σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε ότι  υπάρχει  η  βούληση και από τις δυο πλευρές  να βρεθεί βιώσιμη και αξιοπρεπή λύση προκειμένου να αισθανθούν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ότι το Ταμείο έχει αύριο.

Τις επόμενες ημέρες και αφού μας δοθούν αναλυτικά στοιχεία από τους αναλογιστές θα συγκληθεί σύσκεψη στην Ομοσπονδία προκειμένου να γίνει μια πρώτη ενημέρωση και συζήτηση για την πρόταση που τέθηκε από την πλευρά του ΣΕΕΠΕ .

· Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση μεταξύ Ομοσπονδίας και ΣΕΒ στα γραφεία του Συνδέσμου .

Η Ομοσπονδία  ανέλυσε την πρότασή της σύμφωνα..
με το σχέδιο της πρόσκλησης που απέστειλε στους εργοδότες την 16/5/2016 και τόνισε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την υπογραφή της Κλαδικής ΣΣΕ .

Από την πλευρά των εργοδοτών προτάθηκε να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση τη διαπραγμάτευση μιας και έχει λήξει ήδη η ΣΣΕ , κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά μας .

Στην πρόταση του ΣΕΒ για τη σύμπτυξη των μισθολογικών κατηγοριών ένταξης και εξέλιξης του προσωπικού , η Ομοσπονδία αντιπρότεινε την δημιουργία κοινής επιτροπής για την διερεύνηση,  λόγω του ότι το συγκεκριμένο ζήτημα καταρχήν μπορεί να οδηγεί σε πιθανές μειώσεις σε ορισμένες κατηγορίες , δεύτερον απαιτείται χρόνος για να διερευνηθεί και τρίτον πρωταρχικός στόχος της Ομοσπονδίας είναι η υπογραφή της Κλαδικής ΣΣΕ σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο .

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την 18 Ιουλίου 2016 στα γραφεία του ΣΕΒ .

Κοινή συμφωνία ήταν ότι μέχρι τέλος Ιουλίου 2016 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την Κλαδική ΣΣΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου