Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία αποκτά περιουσιακά στοιχεία της BP

Νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία αποκτά περιουσιακά στοιχεία της BP
Από το naftikachronika.gr
Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP αποφάσισε τη συγχώνευση των περιουσιακών της στοιχείων στη Νορβηγία με τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία πετρελαίου της χώρας, Det Norske. Σε αντάλλαγμα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου, η BP θα βρεθεί να κατέχει ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο νέο όμιλο, αξίας $ 1,3 δις.

Ο νέος όμιλος θα έχει το όνομα..
Aker BP, και θα έχει υπό την κατοχή του 97 άδειες στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα. Η παραγωγική του δυνατότητα θα ανέρχεται σε 122.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, με τις συνολικώς απολήψιμες ποσότητες να εκτιμώνται σε περίπου 723 εκατομμύρια βαρέλια.

Σε ποσοστό 40% η νέα εταιρεία θα ανήκει στο νορβηγικό όμιλο Aker, θυγατρική του οποίου αποτελεί η εταιρεία Det Norske, ποσοστό 30% θα ανήκει στην BP, ενώ το εναπομείναν 30% θα βρίσκεται στα χέρια των υπόλοιπων μετόχων της Det Norske.

O Kjell Inge Rokke, ο κύριος μέτοχος της Aker, σε δήλωσή του επισήμανε ότι με τη συναλλαγή αυτή παρέχεται στην Det Norske ικανή επιχειρησιακή ισχύς και σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση, θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μέσω της αξιοποίησης των κοιτασμάτων πετρελαίου που βρίσκονται στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα.

Φωτό: www.detnor.no


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου