Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Νορβηγική εταιρεία προχωρά σε υπογραφή συμφωνίας με πετροχημική εταιρεία του Ιράν

Νορβηγική εταιρεία προχωρά σε υπογραφή συμφωνίας με πετροχημική εταιρεία του Ιράν
Από το naftikachronika.gr
Η Hemla Vantage, μια νορβηγική εταιρεία, που ειδικεύεται στην εξόρυξη και εμπορία πετρελαίου και αερίου, αναμένεται να υπογράψει συμφωνία ύψους $600 εκατ. με την ιρανική πετροχημική εταιρεία Kharg Petrochemical Company (KPC). Στόχος είναι η σύσταση ενός κοινοπρακτικού σχήματος που θα προσανατολιστεί στην παραγωγή και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και υγραερίου (LPG) από το 2017 προς τις διεθνείς αγορές.

Να σημειωθεί ότι..
το Ιράν διαθέτει τα τέταρτα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα κοιτάσματα αργού πετρελαίου και τα δεύτερα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο, ενώ βρίσκεται μεταξύ των δέκα κορυφαίων παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε παγκόσμια κλίμακα.

Το κοινοπρακτικό σχήμα αναμένεται να αγοράσει 200 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου από τις υπεράκτιες πετρελαιοπηγές, που βρίσκονται κοντά στο νησί Kharg, για μια περίοδο έως και 15 ετών. Κατά την πρώτη φάση του έργου, εκτιμάται ότι η παραγωγή θα φτάσει τους 500 μετρικούς τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου και 200 τόνους LPG ανά έτος.

Η χρηματοδότηση του νέου σχήματος αναμένεται να προέλθει και από γερμανικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου