Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Συναγερμός από επιστήμονες:Αύξηση κατά 10 βαθμούς Κελσίου στη Γη αν καταναλωθούν όλα τα ορυκτά καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Συναγερμός από επιστήμονες:Αύξηση κατά 10 βαθμούς Κελσίου στη Γη αν καταναλωθούν όλα τα ορυκτά καύσιμα
Συναγερμό για την τύχη του πλανήτη σε περίπτωση που συνεχιστεί η κατανάλωση των ορυκτών καυσίμων σημαίνουν με έκθεσή τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βικτώρια στον Καναδά.   

Όπως λένε σε περίπτωση που καταναλωθούν όλα τα ορυκτά καύσιμα που έχουν εντοπιστεί στη Γη, η θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί κατά 10 βαθμούς Κελσίου μετατρέποντας σε κρανίου τόπου ορισμένες περιοχές και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στην παγκόσμια οικονομία και τον τομέα των τροφίμων.  

 Σύμφωνα με την έρευνα η επίπτωση θα είναι ..
ακόμα μεγαλύτερη στην Αρκτική όπου εκτιμάται ότι μέχρι το 2300 η θερμοκρασία θα έχει ανέβει κατά 20 βαθμούς Κελσίου.   

Ήδη οι εκπομπές αερίων από τις καύσεις ορυκτών καυσίμων έχουν οδηγήσει σε συνεχόμενες χρονιές ρεκόρ όσον αφορά τις μέσες θερμοκρασίες με το 2016 να είναι θερμότερο από το 2015 που με τη σειρά του ήταν θερμότερο από το 2014.   

Η πρόβλεψη των επιστημόνων με τα επιστημονικά μοντέλα που ανέπτυξαν εκτιμά ότι η αύξηση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα οδηγήσει σε αύξηση της επιφάνεια της Γης κατά 8 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2300, θερμοκρασία που θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 2 βαθμούς αν προστεθούν οι επιπτώσεις από το φαινόμενο του Θερμοκηπίου.   

Η αύξηση της θερμοκρασίας εκτιμάται ότι θα έχει επιπτώσεις και στο ύψος των βροχοπτώσεων καθώς οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα μειωθεί κατά 2/3 σε σχέση με σήμερα στην κεντρική Αμερική και τη βόρεια Αφρική και κατά το ήμισυ στην Αυστραλία, τη Μεσόγειο, τη νότια Αφρική και την περιοχή του Αμαζονίου. 


ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου