Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ιράν: Θετικό βήμα η πετρελαϊκή διάσκεψη της περασμένης Κυριακής στη Ντόχα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
«Θετικό βήμα» χαρακτηρίζει ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν τη συνάτνηση της προηγούμενης Κυριακής στη Ντόχα που είχε ως αντικείμενο τη σταθεροποίηση της παραγωγής του πετρελαίου και δηλώνει πρόθυμος να υποστηρίξει ένα μελλοντικό σχέδιο για τη σταθεροποίηση της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς.

«Η διάσκεψη στη Ντόχα δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ εμείς τη βλέπουμε ως ένα θετικό βήμα, καθώς ενεργοποίησε διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, ενώ απέδειξε στους βασικούς παραγωγούς πετρελαίου του ΟΠΕΚ, ότι πρέπει ..
κάτι να γίνει για ν' αλλάξει η παρούσα κατάσταση» δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Μπιγιάν Ζανγκανέχ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων SHANA.

Ο Ζανγκανέχ συναντήθηκε στην Τεχεράνη, με τον ομόλογό του της Νότιας Αφρικής, δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου στο Ιράν αυξήθηκε κατά 1 εκατ βαρέλια ημερησίως, μετά την παύση εφαρμογής του διεθνούς εμπάργκο, τον Ιανουάριο.

Ο υπουργός Πετρελαίου, τόνισε ότι η παραγωγή του Ιράν θα εξακολουθήσει ν' αυξάνεται μέχρι η Τεχεράνη ν' ανακτήσει το μερίδιο της διεθνούς αγοράς που είχε, πριν από την εφαρμογή του εμπάργκο.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου