Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΔΕΣΦΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με την ιταλική Saipem

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Το MOU αφορά θέματα συνεργασίας σε έργα χερσαίας και υποθαλάσσιας διασύνδεσης στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Μνημόνιο Συνεννόησης για τη συνεργασία του ΔΕΣΦΑ και της ιταλικής Saipem η οποία είναι από τις μεγαλύτερες διεθνώς σε έργα υποδομών φυσικού αερίου, υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ιταλικής Stefano Porcari.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, το MOU αφορά θέματα συνεργασίας σε έργα χερσαίας και υποθαλάσσιας διασύνδεσης στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. 

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν σε..
διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας, συνδυάζοντας την εξειδίκευση της Saipem στη μελέτη, την προμήθεια, κατασκευή και τοποθέτηση χερσαίων και υποθαλάσσιων έργων με την εμπειρία του ΔΕΣΦΑ στην ανάπτυξη και διαχείριση συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου.

Σημειώνεται με την ευκαιρία ότι την εβδομάδα αυτή, στην Saipem ανέθεσε η εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ, την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού από τις ακτές της Αλβανίας στο San Foca της Νότιας Ιταλίας, μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων και με διέλευση από βάθη έως 800 μέτρων.

Ο τομέας συνεργασίας ΔΕΣΦΑ-Saipem, περιλαμβάνει τερματικούς σταθμούς, ναυτιλιακά έργα, εγκαταστάσεις LNG και ή FLNG (πλωτά), χερσαίες υποδομές, χερσαία και υποθαλάσσια συστήματα αγωγών. Η Saipem και ο ΔΕΣΦΑ θα διερευνήσουν από κοινού την ανεύρεση πόρων, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες που αφορούν σε προκαταρτικές μελέτες, μελέτες σκοπιμότητας, μελέτες βασικού σχεδιασμού, τεχνικές προμελετών εφαρμογής (FEED), διαχείριση έργου, την ακεραιότητα και συντήρηση περιουσιακών στοιχείων, θέματα ασφάλειας και υγείας, εφοδιαστικής αλυσίδας και σχεδιασμού, περιβαλλοντικών μελετών και αδειοδοτήσεων.

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, τόνισε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της Saipem και η επέκταση των δραστηριοτήτων του ΔΕΣΦΑ στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη συντάσσονται πλήρως με τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής εξωστρέφειας. Η συνεργασία με μία εταιρεία παγκόσμιου βεληνεκούς αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού επιπέδου κατάρτισης και εξειδίκευσης των εργαζομένων του ΔΕΣΦΑ».


ΠΗΓΗ:moneytimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου