Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ιράν: «Άλμα» στις εξαγωγές πετρελαίου τον Μάρτιο

Αποτέλεσμα εικόνας για petrelaio
Άλμα σημείωσαν οι εξαγωγές αργού του Ιράν τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της χώρας, με την αύξηση να αποδίδεται στις προσδοκίες των επενδυτών για μία παγκόσμια συμφωνία μείωσης της παραγωγής και αύξησης των τιμών του πετρελαίου.
Ο Bijan Zanganeh ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 250.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο και ξεπέρασαν τα 2 εκατ. βαρέλια τη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι την..
προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα θα μείωνε την παραγωγή της, μόνο εάν και το Ιράν έκανε το ίδιο.

Η Σαουδική Αραβία αλλά και άλλες χώρες-πετρελαιοπαραγωγοί του OPEC αναμένεται να συναντηθούν με χώρες που δεν ανήκουν στον OPEC, όπως η Ρωσία στις 17 Απριλίου στη Ντόχα προκειμένου να συζητήσουν το κρίσιμο ζήτημα της παραγωγής πετρελαίου.

Να σημειωθεί ότι το αργό τύπου WTI αυτή την ώρα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημειώνει απώλειες 0,76% στα 36,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου το Brent υποχωρεί 0,34% στα 38,54 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:energyworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου