Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΠΟΕ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Π.Ο.Ε.
Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες ήταν η τρίτη μεγάλη επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος τους τελευταίους 15 μήνες. Επιθέσεις που πιθανότατα θα αυξήσουν το ξενοφοβικό και αντιμεταναστατευτικό συναίσθημα σε ολόκληρη την Ε.Ε.
Ακροδεξιοί πολιτικοί βρήκαν την ευκαιρία να ζητήσουν σκληρή απάντηση. Η συνθήκη Σένγκεν άρχισε να δέχεται πλήγματα από φράχτες που υψώθηκαν σε κράτη. Το ISIS εκμεταλλεύεται τη γεωπολιτική κατάσταση που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στη Συρία και βρίσκει την ευκαιρία να ενισχύσει τη ρητορική του για πόλεμο πολιτισμών ανάμεσα στο Ισλάμ και τη Δύση.

Το πραγματικό ερώτημα και αυτό που θα..
κρίνει τελικά την έκβαση του ασύμμετρου αυτού πολέμου είναι πως θα αντιδράσει τώρα η Ευρώπη : με ψηλότερους φράχτες, με περισσότερα όπλα, κάμερες και υποκλοπές ή μήπως με μια βαθύτερη αυτοκριτική για τις πραγματικές, ιστορικές, υλικές εν τέλει αιτίες και ευθύνες της μακραίωνης αυτής γεωπολιτικής και οικονομικής αντιπαράθεσης που κάποιοι βολικά θέλουν να παρουσιάσουν ως « πόλεμο των πολιτισμών » .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και οι εργαζόμενοι στον Κλάδο εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη στήριξή μας στο λαό του Βελγίου. Υποστηρίζουμε την ελευθερία, τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη. Αρνούμαστε τη ξενοφοβία και το ρατσισμό.


ΠΗΓΗ:poenergias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου