Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ο χάρτης με τις χώρες που πληρώνουν τους περισσότερους φόρους στην Ευρώπη



Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές εάν η φορολογία που πληρώνουμε σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι υψηλή και πόσο. 

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το αφορολογήτο όριο στις άλλες χώρες και πόσο επιβαρύνει το δικό σας πορτοφόλι η άμεση φορολογία, ο ΦΠΑ και οι κάθε είδους εισφορές. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε έναν χάρτη ο οποίος δείχνει την φορολογία ανά χώρα στην Ευρώπη σε ποσοστό άμεσων φόρων. 

Όπως γράφει η εφημερίδα Independent  τα στοιχεία προέρχονται για την περίοδο 2012-2015 βάση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Δανία με το ποσοστό της φορολόγησης να ανέρχεται σε 44%. Ακολουθούν Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Φιλανδία και Αυστρία. 

Η Ελλάδα σε αυτόν τον χάρτη, δεν εμφανίζεται στην..
κορυφή όπως αρχικά θα πιστεύαμε. Σίγουρα όμως υστερεί στην κατανομή των φορών ανάλογα με την κοινωνική τάξη και τα πραγματικά εισοδήματα, καθώς ο χάρτης δεν καταγράφει τα ποσοστά  της φοροδιαφυγής. Εκεί σίγουρα θα ήμασταν πρωταθλητές… 

Δείτε το χάρτη και κάντε τις συγκρίσεις σας. Σίγουρα θα βγάλετε και άλλα συμπεράσματα. 
Taxes in EU_map 2015

Ο χάρτης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και περιλαμβάνει ξεχωριστή καταγραφή ανάλογα με τους άμεσους και έμμεσου φόρους. Δείτε: ... 
Taxes in EU_map 2015
Taxes in EU_map 2015 a

ΠΗΓΗ:mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου