Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ολοκληρώνεται τo «Hot Spot», προσφορά των ΕΛΠΕ, στη Χίο


Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η ολοκλήρωση τoυ «Hot Spot» της Χίου που κατασκευάζεται με την συνεργασία των ΕΛΠΕ και του ελληνικού κράτους.

Συνολικά ο Ομιλος Ελληνικών Πετρελαίων παρέχει 75 οικίσκους οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον χώρο της ΒΙΑΛ  και θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα. Το σύνολο των οικίσκων που είχαν χρησιμοποιηθεί στο εργοτάξιο της Ελευσίνας και μετασκευάστηκαν ώστε να είναι πλήρως λειτουργικοί χώροι εγκατάστασης, θα μπορούν να φιλοξενήσουν 1.112 ανθρώπους. Στις εργασίες συμμετέχουν το Πυροσβεστικό Σώμα και ο Ελληνικός Στρατός και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό στο HotSpot οι πρόσφυγες θα παραμένουν όσο χρόνο απαιτείται για την ταυτοποίηση τους.  

Τα Ελληνικά πετρέλαια Α.Ε είναι..
η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης της Ελλάδας και από τους σημαντικότερους Ομίλους στον τομέα ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα ΕΛΠΕ έχουν αναπτύξει σημαντική κοινωνική δράση με πολυεπίπεδες χορηγίες. Μεταξύ αυτών η «Υιοθέτηση» των πρωταθλητών του στίβου Κώστα Φιλιππίδη και Αντώνη Μάστορα καλύπτοντας τα έξοδα της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ακόμη την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του αύλειου χώρου των 1ου και 6ου Νηπιαγωγείων Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, η διαμόρφωση του οποίου πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική χορηγία του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Η Συμφωνία με Ιράν

Σε νέα συμφωνία μακροπρόθεσμου πλάνου κατέληξαν η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) και η NIOC, μετά από την καθοριστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρόντος και εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Ενέργειας.

Πρόκεται για συμφωνία-σταθμό, καθώς το Ιράν, πριν την επιβολή των διεθνών κυρώσεων, αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές πετρελαίου της Ελλάδας, η οποία είχε πληγεί σε ικανό ποσοστό από τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2011, καθώς στερήθηκε μία συμφέρουσα συμφωνία για την προμήθεια πετρελαίου. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη συνεργασία για την προμήθεια αργού πετρελαίου, η οποία θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα και τη ρύθμιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων, οι οποίες προϋπήρχαν των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στην Τεχεράνη.

Τα ΕΛΠΕ θα προμηθεύονται το 25% των αναγκών τους από την NIOC ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και ρύθμιση παλαιότερης οφειλής τους προς την Ιρανική εταιρεία η οποία θα αποπληρωθεί σε βάθος τετραετίας. Σε ανακοίνωση των ΕΛΠΕ αναφέρεται ότι: «η συμφωνία περιλαμβάνει συνεργασία για την προμήθεια αργού πετρελαίου, με άμεση έναρξη παραδόσεων», ενώ η διοίκηση «εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμφωνία αυτή, η οποία είναι επ' ωφελεία και των δύο πλευρών». Ακόμη όπως σημειώνεται «επετεύχθη μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις σε Αθήνα και Τεχεράνη».


ΠΗΓΗ:metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου