Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

"Χτύπημα" από Ιράν στην Σαουδική Αραβία - Δεν υιοθετεί την πρόταση του ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίουf

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο "σφυρί" το πλοίο τρυπάνι του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Την απόφασή της να μην συμμετάσχει στο σχέδιο μείωσης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου, ανακοίνωσε η ιρανική κυβέρνηση, απαντώντας στο αίτημα του ΟΠΕΚ.

Το Ιράν επανήλθε στις διεθνείς αγορές μετά από σχεδόν δέκα χρόνια αποκλεισμού, γεγονός που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της χώρας και βέβαια στην οικονομία της. Η κυβέρνηση της χώρας ενημέρωσε ότι δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει το σχέδιο των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, για τη συγκράτηση των τιμών του «μαύρου χρυσού», έως ότου η παραγωγή επανέλθει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την επιβολή των διεθνών κυρώσεων.

Όπως ενημέρωσε επίσημη πηγή της ιρανικής κυβέρνησης, στόχος είναι.
.. η σταδιακή άνοδο της παραγωγής στο 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Μέχρι να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, ώστε να ενισχύσει την οικονομία της μετά το πολυετές εμπάργκο, δεν θα προβεί στη μείωση του 5% που συζητούν τα μέλη και μη του ΟΠΕΚ. Επίσης, το Ιράν δεν θα παραβρεθεί στο κάλεσμα των 13 πετρελαιοπαραγωγών χωρών που απηύθυνε ο ΟΠΕΚ.

«Εάν η σύσκεψη καταλήξει σε διαφωνία, θα έχει αρνητικές συνέπειες στην τιμή του πετρελαίου», δήλωσε η ιρανική κυβερνητική πηγή, «φωτογραφίζοντας» επί της ουσίας νέα πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού». Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πάρει ανοδική πορεία τα τελευταία 24ωρα, καθώς έχει αναπτυχθεί στις τάξεις των επενδυτών, ην πεποίθηση-ελπίδα ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα καταλήξουν σε μία συμφωνία,. που θα σταθεροποιήσει την αγορά.

ΠΗΓΗ:pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου